Galerija Kuća Đure Jakšića Vas poziva u ponedeljak, 21. oktobra od 19 časova na promociju književne nagrade “Zlatna sova”, za najbolji neobljavljen roman Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske.

 

Od ukupno 121 rukopisa iz sedam zemalja, žiri je za najbolje proglasio roman ’’Obala’’, slikara Živojina Ivkovića iz Beograda, ’’Crno pile koje beži’’ Ivana Zlatkovića iz Aranđelovca i ’’Povratak Ž-a’’ Petra Pješivca iz Melburna. Osim nagrađenih  autora, publici će se obratiti Miroslav Janković, direktor sektora za izdavačku delatnost Zavoda za izdavanje udžbenika i nastavnih sredstava iz Istočnog Sarajeva.  Dobitnici  ’’Zlatne sove’’, uz članove žirija, predstaviće se  ponovo 24. oktobra od 14 časova u okviru 58. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

 

Glavni junaci prvonagrađenog romana ’’Obala’’ Živojina Ivkovića, su beogradski potomak žrtve holokausta - Jevrejin i potomak ratnog zločinca- Nemica. Uz međusobno uvažavanje, oni govore o strahotama rata, venčavaju se i dobijaju potomke....

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..