Prolećna akcija prijatelja životinja i prodavnice ploča i knjiga "Leila" unapređuje kulturu zajedničkog života sa kućnim ljubimcima. “Da li mogu da uđem sa psom?” pitanje je koje će se ređe čuti na beogradskim ulicama, jer sada svi lokali u kojima su ljubimci dobrodošli na ulaznim vratima mogu da istaknu nalepnicu sa ovom porukom.  Nalepnica, na kojoj se u ružičastom srcu prepoznaju konture mačke i psa, predstavlja vizuelno rešenje kampanje “Ljubimci dobrodošli”.


Kampanja “Ljubimci dobrodošli” nas podseća da su kućni ljubimci u lokalima uobičajen prizor u mnogim gradovima sveta, a Beograd se ovom dobrom običaju priključio 2011, usvajanjem komunalne odluke kojom je omogućeno uvođenje ljubimaca u prodavnice, restorane i kafiće.


Interesantno je da uprkos činjenici da psi čine većinu ljubimaca koje vlasnici vode u grad, kampanju pokreće društvo ljubitelja mačaka “Le PETit”. Partner u ovoj akciji je „Leila Records and Books“, koja je i prvi beogradski lokal na čijim vratima se nalazi nova nalepnica.


"Naš grad je već par godina na zvaničnoj listi evropskih „Pet friendly gradova“, što znači da je grad Beograd i zakonski dozvolio uvođenje ljubimaca u kafiće, restorane, trgovačke centre... Ipak, čini nam se da ta odluka nije bila dovoljno vidljiva, te smo rešili da podsetimo sugrađane na to. Krenuli smo u akciju podsećanja, napravili smo nalepnicu koja besplatno može da se preuzme, a koja će pomoći i olakšati  komunikaciju vlasnika ljubimaca i vlasnika lokala gde su kućni ljubimci dobrodošli.


Pružimo dobrodošlicu ljubimcima u gradskim prodavnicama, restoranima i kafićima - zbog humanije i radosnije atmosphere u našem inače gostoljubivom gradu!" - kaže Svetlana Lalović iz udruženja LePETit.


"U svakodnevnom kontaktu sa vlasnicima kućnih ljubimaca, koji su od otvaranja „Leila Records and Books“ naši česti gosti, shvatili smo da je potrebno na vidljiv način obeležiti lokale koji primaju ljubimce, da vlasnici ne bi morali svaki put da pitaju. Verujemo da ovim otvaramo Beograd i za turiste koji su navikli da putuju sa svojim ljubimcima”, kaže Jovana Jaramaz iz „Leila Records and Books“.


Kampanja „Ljubimci dobrodošli“ će biti predstavljena 12. juna u podne u prostoru prodavnice ploča i knjiga „Leila“ u Beogradu, u Ulici Kralja Petra 41. Dobrodošli su svi ljubimci i njihovi vlasnici, a zainteresovani vlasnici lokala moći će da preuzmu svoj besplatan primerak nalepnice.


Pokretači akcije:

„Felinološko društvo Le PETit“ promoviše ideju o odgovornom vlasništvu nad životinjama. Društvo je počelo sa radom 2003. godine i predstavnik je Srbije u WCF - World Cat Federation. Društvo Le PETit je poznato po Mrnjau vikendima i Mrnjau tribinama u Domu omladine Beograda, i mnogim drugim akcijama posvećenim dobrobiti životinja.

„Leila Records and Books“ je prodavnica gramofonskih ploča, knjiga i umetničkih predmeta, galerija i mesto promocija raznih kulturnih i umetničkih delatnosti, pre svega mlađih i neafirmisanih lokalnih umetnika. U okviru knjižare radi i kafe-bar. Lokal je otvoren tokom jula 2012. godine u ulici Kralja Petra u Beogradu, a ljubimci su u Leili od prvog dana dobrodošli.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..