U petak, 7. juna 2013. godine u Omladinskom klubu „Skladište“ biće održana promocija Monografije Fondacije „Danilo Kiš“, koju je Fondacija izdala tokom maja 2013. godine. Monografija je nastala povodom prve godišnjice osnivanja Omladinskog kluba „Skladište“ (9. maja 2012. godine), kao i osam godina postojanja Fondacije. Tom prilikom će biti održan celodnevni umetnički program u Omladinskom klubu „Skladište“, koji obuhvata i ujedno predstavlja umetničke akcije i programe kakve Fondacija kroz svoj rad sa mladima podržava.

 

Program:  Omladinski klub „Skladište“:

 

19.00 - Otvaranje Izložbe subotičkih likovnih umetnika:
Emil Kadirić // Svetlana Ždrnja//Kányó Ervin//Vanja Subotić
19.30 - Graffiti Jam Session // DJ nastup - Aki (Bačka Topola)
22.00 – Eraiz (Subotica) - koncert
23.00 – Kanda, Kodža i Nebojša (Beograd) - koncert

Izložba subotičkih likovnih umetnika:  Emil Kadirić // Svetlana Ždrnja // Kányó Ervin // Vanja Subotić

 

Emil Kadirić (1977) je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, likovni odsek - smer Grafika, u klasi profesora Slobodana Kneževića - Abija. Jedan od najboljih studenata na Akademiji umetnosti,  učestvovao je na mnogim domaćim i internacionalnim izložbama, izlagao u zemlji i inostranstvu. Organizovao je više samostalnih izložbi i učestvovao na mnogim likovnim kolonijama i radionicama. Njegovi radovi su objavljivani i korišćeni kao ilustracije u mnogim likovnim časopisima i književnim izdanjima. Za svoj rad dobio je više prestižnih nagrada i priznanja.


Svetlana Ždrnja (1986) je Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ završila u Novom Sadu, na odseku Dizajn tekstila, osnovne studije slikarstva, u klasi profesora Saše Filipovića, 2011. i master studije 2013. godine, na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Izložbe: Beogradska nedelja dizajna, Izlozi, Beograd, 2012; Grupna izložba, Omladinski klub „Skladište“, Subotica, 2012; Mikser festival, Zona edukacije,  Beograd, 2011; Diplomska izložba  SKC, Beograd, 2011; Noć muzeja, Gradska biblioteka Subotica, 2011; Noć otvorenih ateljea, Beograd, 2011; Grupna izložba, Narodni univerzitet Trstenik, 2010; Grupna izložba, Studentski grad, Velika galerija, Beograd, 2010; Samostalna izložba, „Baš Kuća“, Subotica, 2009, Izložba fotografija, Studio 11, Subotica, 2013.

 

Kanyó Ervin (1976) je diplomirao na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu,  grafički smer, u klasi Halila Tikveše i Milana Stanojeva.  Na Likovnoj akademiji u Budimpešti se doškolovao godinu dana. Bavi se grafičkim i industrijskim dizajnom, ilustracijom knjiga i pedagoškim radom. Ilustrovao je više od dvadeset knjiga. Od 2009. godine je član UPIDIV-a. Živi i radi u Subotici. Samostalne izložbe: 1996 – Novi Sad, Ben Akiba, 1999 – Novi Kneževac, Gradska biblioteka, 2005 – Kanjiža, Dom umetnosti, 2010 – Subotica, Baš kuća, 2010 – Kanjiža, Galerija “Dobó Tihamér”, 2010 – Subotica, galerija “Magyar Ház”, 2011 – Novi Sad, galerija “Mali likovni salon”, 2012 – Budimpešta galerija “Kaptár”.

 

Vanja Subotić (1986) je Srednju školu za dizajn “Bogdan Šuput”u Novom Sadu završila 2005. godine, odsek Likovni tehničar. Slikarstvo  je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2010. godine, u klasi profesora Dušana Todorovića. Od 2012. je zaposlena kao saradnik u izvođenju programa crtanja u školi za likovnu i vizuelnu  komunikaciju “De Mediči” u Subotici, te kao saradnik u nastavi metodike likovne kulture na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici. Samostalne izložbe: “Kratka biomehanička sećanja”, Baš kuća, Subotica, 2011; “Crteži iz izgubljenog vremena”, Studio 11, Subotica, 2012; Samostalna izložba, Moderna galerija “Likovni susret”, Subotica, 2012. Kolektivne izložbe: Završna izložba studenata slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Muzej savremene umetnost Vojvodine, Novi Sad, 2009; Izložba Niške fondacije “Mladi 2009.” u Nišu, Beogradu i Novom Sadu, 2009; Izložba Niške fondacije “Mladi 2010.”, Nišu, Beograd i Novi Sad, 2010; “Prošireno polje knjige kao umetničkog objekta”, Dom kulture Studentski grad, Beograd, 2010; Izložba kolonije Krupar Art, Bačko Dušanovo, 2010 i 2011; “No limitations”, Moderna galerija “Likovni susret”, 2012.

 

Graffiti Jam Session – oslikavanje NOVE Graffiti galerije Omladinskog kluba „Skladište“


Nakon godinu dana postavke izloženih plakata Fondacije „Danilo Kiš“ za programe realizovane u periodu od 2005. do 2012. godine, tim Fondacije je odlučio da još jedan, preostali prostor u okviru Omladinskog kluba „Skladište“ osposobi i pokloni mladima našega grada, te tako maksimalno iskoristi kapacitete Omladinskog kluba. U skladu sa tom idejom će hodnik „Skladišta“ biti prenamenjen u NOVU – Graffiti galeriju! Otvaranje Graffiti galerije će simbolički biti obeleženo zajedničkom graffiti akcijom svih slučajnih i namernih posetilaca programa promocije Monografije Fondacije „Danilo Kiš“ toga dana, a oslikavanje će se vršiti od 19.30 do 22 sata. Graffiti Jam Session će pratiti nastup dj Aki (Elektrana) iz Bačke Topole.


Ovim putem pozivamo naše mlade sugrađane da ostave svoj likovni potpis i trag na zidovima novoosnovane galerije. Materijal  za graffitiranje (pastele, akvarel) obezbeđuje Fondacija.


Aki (Elektrana)


Aleksandra Stojanović je od malih nogu okružena muzikom, bendovi koji su formirali njen muzički ukus su: The Cure, Depeche Mode, Talking Heads, The Smiths, Darkwood dub, Bebi Dol, Videosex i Bastion.
Iza nje su mnogobrojne žurke na kojima dobar provod ne izostaje. Najzapaženiji nastupi su bili na Elektrani, EXIT festivalu 2010. i 2011. godine. Posle toga je postalo sasvim izvesno da ona zna šta radi.
Za vas će šarati bojama syntha, od najtoplijih do potpuno mračnih tonova. Razmrdaće vas, oraspoložiti i necete ostati ravnodušni.

 

Muzička grupa  SenkiHáza je osnovana  2012. godine  u Subotici.  Članovi grupe Bongz, Eraiz i Deez se od 2010. godine bave muzikom sa ciljem da popularizuju muzičke žanrove hip hop i rap na mađarskom jeziku u regionu. Iza sebe imaju mnogobrojne nastupe na festivalima u Subotici, Senti, Topoli i festivalima za talente u Mađarskoj. Od 2013. godine nastupaju sa raznim predgrupama, prvi spot su objavili prošle godine pod nazivom “Van Kiút” (Ima izlaza). Koristeću muziku kao alat, trude se da izraze svoje stavove o životu, teškoćama, prekrekama, kao i o mladima i njihovom položaju u društvu.  

 

Kanda, Kodža i Nebojša je beogradska rock grupa oformljena 1991. godine. Tokom dvadesetogodišnjeg postojanja, KKN su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj rock kulturi, nepogrešivo beležeći bezbrojne promene društva naviklog na kretanje iz jednog kamenog doba u drugo. Pesme posejane usput na dosadašnjih šest studijskih albuma, dokaz su vrednosti muzičara koji su u njoj stvarali i stvaraju i dalje, ali i način prevladavanja konfuzne i neretko košmarne stvarnosti, o čemu svedoči i neprestani porast poštovalaca, navijača i fanova KKN.

 

Članovi benda su: Vladan Rajović - bubanj, Nenad Pejović - gitara, Oliver Nektarijević - glas, Janko Mostarlić – gitara, Ognjen Beader – bas.



Ulaz na sve programe je slobodan.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..