Manifestacija CLIO DAN KNJIGE biće održana u četvrtak, 16. maja u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu. Ovaj projekat, čiji su autori studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Katedra za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture, nastao je u saradnji Fakulteta, izdavačke kuće CLIO i Doma kulture „Studentski grad“ i predstavlja izuzetano važan primer kreativnog povezivanja kulture, nauke i obrazovanja.

 

U okviru celodnevnog programa biće predstavljene četiri edicije izdavačke kuće „Clio“ i organizovana četiri događaja inspirisana Cliovim edicijama: Klepsidrin koncert, Gralov odmor, Ars tura i Imago sesija.


Promocija književne edicije Gral – Dnevna soba na otvorenom, biće održana od 11 do 16h u opuštajućem i sunčanom ambijentu platoa DKSG-a. Prelistavnanje 84 naslova iz  ove edicije pružiće ljubiteljima romana priliku da se upoznaju s pričama iz Brazila, Indije, Egipta i drugih egzotičnih krajeva sveta.


Povodom psihološke edicije Imago, pozvali smo ugledne psihoterapeute da u okviru kratkih individualnih sesija sa svim zainteresovnima, razgovaraju o pitanjima koja Imago edicija postavlja: Kako živeti u savremenom društvu? Kako kreativnost utiče na psihu umetnika? Kako psihologija kreira kvalitetniji život ljudi? Sesije se održavaju od 19 do 21h u prostoru kluba Magistrala.


Ediciju Klepsidra čine priče o ljudima koji su promenili svet, velikim piscima, slikarima, muzičarima kao što su Dejvid Bouvi, Frenk Sinatra, Viljem Šekspir. Uz koncert i džemovanje, govoriće se o anegdotama iz njihovog života, pa svi koji od 21h budu na platou DKSG-a i ponesu svoje instrumente, biće u prilici da se i sami priključe svirci i razgovoru.


Tokom dana, od 12 do 16h, akcijom Knjiga na točkovima, biće predstavljena edicija Ars. Cliomobil donosi na ulice Beograda knjige o filmu, pozorištu, izvođačkim i vizuelnim umetnostima, direktno do svih zainteresovanih čitalaca, umetnika i ljubitelja umetnosti, teoretičara i kritičara. Svi koji se nađu na Trgu Republike od 14.00 do 14.30 i ispred Fakulteta dramskih umetnosti od 14.40 do 15h moći će da kupe Arsove knjige po sniženoj ceni i da učestvuju u pratećem programu.
Sve knjige će se prodavati s popustom od 50%.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..