Ovog utorka već poznati prodavci u zelenim keceljama izaći će na ulice s novim brojem magazina Liceulice u rukama. LICEULICE Br.16  Tema broja: Egzilanti, azilanti, emigranti, izbeglice, nomadi, migranti, tražioci papira …  Ko su ? Kako i odakle dolaze? Gde odlaze? Kako izgleda život jednog imigranta? Koja je cena boljeg života? Ima li mesta za izgnanika u današnjoj Evropi?

 

Prema podacima Svetske organizacije za migracije ( 2010. godina) broj migranata je procenjen na 214 miliona. Ako bi taj broj nastavio da raste istim tempom kao i tokom proteklih dvadeset godina, do 2050. godine bi dostigao 405 miliona.  Fenomen migracije pogađa sve više  života i treba naći efikasnija rešenja.


Novi, 16. broj  aktivističkog magazina Liceulice čitaoce upoznaje sa uzrocima i posledicama migracija i  iz različitih uglova obrađuje ovu složenu temu.

 
Tu su, kao i uvek, i nove priče i reportaže s margine, kao i niz tekstova o svežim idejama, aktivističkim naporima i pozitivnim promenama u regionu i širom sveta.  Na okupu su i svi naši redovni autori, poput Dragane Nikoletić, Ivana Ergića, Svetlane Slapšek, Miloša Lazina i  Dubravke Ugrešić  uz neka nova imena i neke povratnike.


Magazin Liceulice trenutno se prodaje u Beogradu, Zaječaru i Novom Sadu. Podršku projektu Liceulice možete pružiti i kroz  pretplatu, slanjem mejla na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Beograđani, možete nas naći svakodnevno na ulicama u centru grada, kao i u sledećim objektima: TC Ušće – DIVAC HOD Štand, Home centar, Supermarket, KC Grad.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..