Izdavačka kuća „Arhipelag“ potpisala je ugovor o saradnji sa Pozorištem Atelje 212 o dugoročnoj saradnji u predstavljanju, popularisanju i promovisanju kulturnih ostvarenja i aktivnosti kod svojih ciljnih grupa. Na osnovu ovog ugovora o saradnji, „Arhipelag“ je za publiku Ateljea 212 obezbedio popust od 30% na kupovinu knjiga objavljenih u izdanju ove izdavačke kuće.

 

Kupovina je moguća u Klubu čitalaca Arhipelag (Terazije 29/II, Beograd), na izložbenom i prodajnom štandu Arhipelaga na Sajmu knjiga u Beogradu, kao i tokom drugih specijalizovanih akcija Arhipelaga. Uslov za ostvarivanje ovog značajnog popusta jeste sačuvana karta za neku od predstava ovih pozorišta iz tekućeg ili prethodnog meseca.


Na drugoj strani, članovi Kluba čitalaca „Arhipelag“, jednog od najaktivnijih klubova čitalaca u Srbiji, imaju popust od 30% za kupovinu karata za sve predstave Ateljea 212.


„Arhipelag“ je slične ugovore o saradnji potpisao sa još deset pozorišta u Srbiji: sa Beogradskim dramskim pozorištem, Pozorištem na Terazijama, Pozorištem „Duško Radović“, Bitef teatrom i Ustanovom kulture „Vuk Karadžić“ iz Beograda, Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, Narodnim pozorištem iz Niša, Narodnim pozorištem „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, Narodnim pozorištem iz Sombora i Narodnim pozorištem iz Užica.


Verujući u vrednosti javno-privatnog partnerstva i u domenu kulture, „Arhipelag“ je ovim pozorištima predložio da zajedničkim snagama promovišu knjige i pozorišne predstave i da, na taj način, učestvuju u oblikovanju javnog prostora za vrhunsku kulturu i umetnost.


Kontinuirani razvoj Kluba čitalaca Arhipelag motivisao je ovu izdavačku kuću da osmisli program podrške i razumevanja namenjen članovima Kluba čitalaca. U ovaj program najpre će biti uključene kulturne institucije, a potom i javne i privatne institucije iz drugih oblasti.


„Arhipelag“ će sličnu saradnju uskoro započeti i sa još nekim pozorištima u Beogradu i u unutrašnjosti Srbije, a slične modele saradnje na promovisanju vrhunske književnosti i kulture predložiće i drugim privatnim i javnim institucijama kulture.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..