U petak 12. aprila u prodaji će se pojaviti novo izdanje u ediciji “žanr” izdavačke kuće Booka – roman Močvara najpoznatijeg savremenog islandskog pisca Arnaldura Indridasona. U pitanju je knjiga iz mega popularnog serijala o inspektoru Erlenduru, delo koje je širom sveta prodato u ogromnim tiražima i po kome je najveći islandski režiser Baltazar Kormakur snimio istoimeni hit film koji je bio kandidat za nagradu Oskar.


Na sajtu BOOKA-e, do petka će biti moguće poručiti knjigu po specijanoj promo ceni od samo 540 dinara uz besplatnu kućnu dostavu.


O ROMANU

 

Kada policija dođe na uviđaj u stan jednog ubijenog starca (70), jedini tragovi koje nalazi jesu misteriozna poruka ubice i fotografija groba u kome je sahranjena četvorogodišnja devojčica. Slučaj preuzima inspektor Erlendur, razvedeni pedesetogodišnjak narušenog zdravlja, čija je ćerka zavisnica od heroina a sin alkoholičar. Mada antiheroj u svakom pogledu, on je izuzetno posvećen poslu i ima neverovatan dar da nađe i sledi pravi trag.


Inspektor Erlendur otkriva da je ubijeni muškarac pre mnogo godina bio optužen za silovanje, ali i oslobođen zbog nedostatka dokaza. Da li se starčeva prošlost vratila da mu se osveti? U toj potrazi Erlendur se vraća decenijama u prošlost prateći tragove kroz mračne porodične tajne i neobične forenzičke dokaze sve dok ne otkrije stvari jezivije i šokantnije od ubistva jednog usamljenog starca.


Roman Močvara je proglašen najboljim skandinavskim kriminalističkim romanom, preveden je na preko dvadeset svetskih jezika i prodat je u preko milion primeraka.

 

O PISCU

 

Arnaldur Indridason (1961) najuspešniji je islandski pisac već više od decenije. Najpoznatiji je po serijalu romana o policijskom inspektoru Erlenduru, i njegovi romani zaposedaju vrhove top lista u većini evropskih zemalja. Čak dvaput je osvojio nagradu Glass Key za najbolji skandinavski kriminalistički roman, a 2005. godine je za delo Silence of the Grave dobio jednu od najcenjenijih žanrovskih nagrada – Gold Dagger. Kao poseban kuriozitet vezan za ovog pisca navodi se podatak da su 2004. godine 7 od 10 najčešće iznajmljivanih knjiga u bibliotekama u Rejkjaviku bile knjige koje je on napisao. Arnaldur Indridason živi u Rejkjaviku sa suprugom i troje dece.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..