U petak, 1. marta sa početkom od 19h, u galeriji Stepenište Centra za likovno obrazovanje biće otvorena izložba i promocija novog broja STRIP MAGAZINA ,,PRIJATELJI". Kreativni tim strip magazina čine Marko Todosijević Mrvaks, Vladimir Petković Vlapeti i Tihomir Kostić Kovenant.

 

A tim Šumatovačke možete pogledati na sajtu OVDE

 

KREATIVNI TIM STRIP MAGAZINA,, PRIJATELjI’’

 

MARKO TODOSIJEVIĆ MRVAKS
Rođen u Beogradu 1980. Godine, gde živi i radi, baveći se crtanjem stripova, ilustracija i grafičkim dizajnom. Član radionice stripovaĐorđe Lobačev i SchlitzComics. Prepoznatljiv kao pokretač humorističkog strip serijala Prijatelji (fanzin, Schlitz Comics) i autor prva četiri broja u periodu 2006 - 2009. Godine. Dve godine kasnije u saradnji sa Vlapetom i Kovenantom pokreće nov serijal Prijatelja.

 

VLADIMIR PETKOVIĆ VLAPET
Rođen u Beogradu 1982. Godine, gde živi i radi. U periodu 2001 - 2006. Godine, ilustrovao je tri knjige. Od 2006 - 2010. Godine radio je kao recenzenti novinar u okviru časopisa (kasnije veb fanzina) Metal Sound. Od 2009. Godine, radio kao stalni ilustrator u okviru britanskog SF/HOROR časopisa Morpheus Tales. Od juna 2011. Godine počinje saradnju sa Mrvaksom na Prijateljima, u okviru kojih piše scenarije, crta ilustracije i strip epizode, a i autor je određnog broja likova koji su nastali kad je ušao u tim Prijatelja.

 

TIHOMIR KOSTIĆ - ‘’KOVENANT’’
Rođen 1981. Godine, u Koprivnici. Nakon završenih studija, preselio se u Beograd, gde živi i radi. Jedno vreme, radio je kao dopisni novinar i ilustrator. U okviru strip serijala Prijatelji, u kojem je od januara 2012. Godine, radi kao scenarista i ilustrator.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..