Posle ogromnog interesovanja i na izričit zahtev publike, Beograd će imati priliku da po treći put otvori vrata predstavljanju već sad kultnog romana "Kozinski" Vojislava Bešića Bešketa! Ovaj put u Klubu Tuluz Lotrek. U četvrtak, 21. februara 2013.


Učestvuju: Vida Crnčević Basara, Uroš Đurić, Pavle Ćosić i autor. DJ Dimi.


Pripremite se za Kviz Korneta sa posebnim akcentom na dela Vojislava Bešića. Prva nagrada je REČNIK SINONIMA, druga REČNIK OPSENIH REČI, a treća KOZINSKI. Osim učesnika u publici će učestvovati i publika samim svojim učešćem na čije ste učestvovanje ovim putem i vi pozvani.

 

Ulaz za ovu maniftestaciju je besplatan, a garderoba nije obavezna.

 

O KNJIZI:

 

Kad uzmete da čitate “Kozinskog” ili ga nećete ispustiti iz ruku dok ga ne pročitate, ili ćete preneraženi odustati već posle 5-6 strana. Zavisi od afiniteta, odnosno razumevanja ovakvog izraza.


Posle velikog uspeha romana “Gringo” (“Kornet”, 2009) Vojislava Bešića, pisac se odlučio za nešto drugačiji žanr s kojim se takođe više nego dobro nosi. Nije lako pisati o knjizi koja obrađuje tematiku koja je toliko puta ispričana, i “Kornet” ovu knjigu ne bi ni objavljivao da ovaj roman ne pravi samo jedan veliki iskorak iz te priče, nego i što na vrlo neposredan, prijatan pa čak i ganutljiv način priča o nečemu što je oficijelno označeno kao društveni talog metropole (u ovom slučaju je to najviše Njujork, ali delom i Prag i Beograd). Naime, umesto da prikaže te ljude osuđujući njihovu nemogućnost da se snađu u modernom društvu, Bešić nam otkriva da se zapravo radi o mučenicima i iskušenicima nehumanog društva. Osim toga, gomila ispričanih dogodovština i čak anegdota opisane su crnohumorno i sa jakim osećajem za meru, sočnim jezikom i finim sarkazmom prema intelktualštini.


Bešić se ovim romanom izdvaja među više nego ozbiljne pisce s potencijalom da postane ne samo kultni pisac nego jednog dana i klasik.

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..