Izdavacka kuca „Cigoja stampa“ organizovala je  promociju prve knjige poznatog beogradskog novinara, kolumniste, vlasnika i konsultanta PR agencije Pleon Olaf & McAteer, Srđana Đurica „Helikopter mog caleta“! U prisustvu brojnih saradnika i prijatelja, predstavljena je zbirka kratkih prica sastavljena kao mozaik iz svakodnevnog prestonickog zivota.

„Zelja mi je da ljudi kroz ove price pronađu dobre emocije, da se okrenu sebi i sebi najblizima. To je jedina zelja koja me je vodila dok su nastajale. Ako se makar jedna osoba tokom citanja bude bolje osecala i posle toga bude preispitala sebe i pocne da pokazuje vise emocija prema onima koji to zasluzuju, smatram da je sav trud vredeo.“ , izjavio je Srđan Đuric

„Helikopter moga caleta“ zbirka je 48 prica koje je autor objavljivao u dnevnom listu Press od novembra 2010. do januara 2012. Kako su naslovi „Reci“, „Majke“, „Prava“, „Ocevi“, „Prijatelji“, „Sreca“, „Uspeh“, „Ponos“, „Gospodin“, „Mostovi“ i mnogi drugi povezani na oko 200 strana, gostima je otkrio Milovan Vitezovic, urednik knjige „Helikopter mog caleta“.

„Sa pricama Srđana Đurica prvi put sam se upoznao citajuci njegovu kolumnu u dnevnom listu Press. Jos tada sam pomislio kako bi bilo dobro da ih ima vise, nazvao Srđana i ubrzo odusevljeno citao vise od 40, u isti mah, obicnih i neobicnih prica iz svakodnevnog prestonickog zivota. Upravo tako je nastala knjiga u kojoj su recenice kratke, a zagrljaji dugi.“, istakao je Milovan Vitezovic

Svojim glumackim umecem, price „Minut“, „Baka“, „Sramota“ i druge docarao je Nebojsa Dugalic, dok su svoje utiske o knjizi sa prisutnima podelili i Veljko Lalic i Aleksandar Timofejev.

Uz lagane zvuke akusticne gitare, u dobroj atmosferi uzivale su i brojne poznate licnosti iz javnog, kulturnog i politickog zivota među kojima i Veselin Jevrosimovic, Maja Zezelj, Vlajko Senic, Milan Parivodic, Goran Trivan, Voja Zanetic, Marina Kotevski.

Svaki gost koji je na promociju poneo neku svoju knjigu dobio je primerak knjige „Helikopter mog caleta“. Sve prikupljene knjige bice donirane Specijalizovanom dnevnom boravku za stara lica na Vracaru.

Knjiga je u prodaji od avgusta, a moze se naci u knjizarama SKZ, Zepter Books, Aleksandar Belic, Dereta, Inicijal, Kod Vuka, Apropo, Beopolis, Prosveta, Krug commerc i Delfi – SKC, dok je ljubitelji novijih tehnologija mogu naruciti na sajtu izdavacke kuce Cigoja stampa www.chigoja.co.rs, kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.dereta.rs.            


O Srđanu Đuricu

Srđan Đuric, bio je urednik spoljnopolitickog programa Studija B, glavni i odgovorni urednik RT BK Telekom, glavni i odgovorni urednik TV Avala, zamenik glavnog i odgovornog urednika Novinske agencije FoNet, autor rubrike „Globus“ u nedeljniku Nin, saradnik nekoliko medija sa prostora bivse Jugoslavije.

Izvestavao je iz Njujorka, Londona i Moskve i uradio vise intervjua sa zvanicnicima UN. Bio je sef Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije i savetnik za medije predsednika Vlade Srbije.



<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..