budizam_023Predavanje BUDIZAM I SAVREMENI ŽIVOT, u organizaciji Budističkog Centra u Beogradu, održaćeLama Ole Nidal,  u četvrtak 06. septembra, u19:00 časova, u Akademiji 28.


„Budizam može da se uporedi sa laboratorijom koja nudi najbolje alate za detaljno istraživanje sopstvenog uma i za postizanje trajne sreće“,kaže Lama Ole Nidal, jedan od najpoznatijih budističkih učitelja sa Zapada, sa više desetina hiljada učenika širom sveta, a ujedno i osnivač beogradskog Budističkog Centra.

Lama Ole Nidal i njegova supruga Hana, Danci po rođenju, postali su učenici XVI Karmape, najvećeg majstora meditacije XX veka i poglavara jedne od četiri škole tibetanskog budizma. Od 1972. godine do danas, osnovali su više od 600 budističkih centara širom sveta. Lama Ole Nidal autor je devet knjiga, koje su prevedene na mnoge svetske jezike. Na srpskom jeziku, do sada su objavljene dve njegove knjige: Stvari kakve jesu (1997) i Ngondro –četiri osnovne prakse tibetanskog budizma(1998).


Tokom javnog predavanja u u Velikoj Sali Akademije 28, Lama Ole Nidal će objasniti kako se izvorni budizam uklapa u svakodnevni život i kako je moguće koristiti vanvremenu mudrost Budinih učenja u današnje vreme.

Predavanje se odvijana engleskom

jeziku sa prevodom na srpski.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..