bps-01Konkurs “Brze priče Srbije” pod parolom “Što se brzo piše, brzo se i čita” počinje danas! Kratka priča je oblik kratke narativne proze. U odnosu na roman ili pripovetku, kratka priča teži sentencioznoj jednostavnosti.

Ona se obično usredsređuje na samo jedan događaj, ima jedan zaplet a često i rasplet bez zapleta, jedan splet okolnosti, ograničen broj likova, i pokriva kratak vremenski period. Sve ove karakteristike kratke priče nisu obavezne i jednoznačne. To je forma koja dozvoljava i iskok iz svih ovih pravila.

Uživite se u svoju priču što više. Nemojte brinuti o greškama, brljotinama i nelogičnostima jer su one sastavni deo kratke priče. Jedna od najlepših stvari u životu je kada nešto vidite ili radite prvi put.

Sva NN lica koji pišu zanimljive priče imaju priliku da za svoj trud budu nagrađeni prijavom na konkurs RO Kornet za najbolju kratku priču. Rok za prijavu je od momenta raspisivanja ovog konkursa (4. jun) pa do 1. oktobra 2012. godine.

Uslovi za prijavu na konkurs na temu su sledeći:

1. Prаvo učešćа imаju svi.
2. Pričа trebа dа bude nаpisаnа nа srpskom ili nekom sličnom jeziku.
3. Nije uslov dа ne bude ranije objаvljenа, ali je uslov da ne bude dužа od 6.000 slovnih znakova (tolerisaćemo malo duže, ali ne previše).
4. Pričа može biti dostаvljenа na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
5. Prijаvljivаnjem nа konkurs, аutori pričа аutomаtski ustupаju аutorsko prаvo RO Kornet dа odаbrаne priče objаvi u knjizi.
6. Izbor nаjboljih 30 pričа, po odluci samih učesnika i onih koji konkurs budu pratili, biće publikovаn u knjizi “Brze priče Srbije”.
7. Svake subote, počev od 23. juna, u 20h biće upriličeno javno čitanje najuspešnijih radova pristiglih na Konkurs u protekloj nedelji i pravo učešća u odabiru najboljeg teksta koji na taj način ulazi u uži izbor za objavljivanje u knjizi imaju svi. Publika, autori, članovi žirija, odnosno moderatori i učesnici Dule Nedeljković, Vojislav Bešić i Pavle Ćosić. Subotnja okupljanja održavaće se u prostorijama RO Kornet, Drinčićeva 24, Beograd.
8. Tri prvoplasirana autora biće nagrađena kompletom knjiga izdavačke kuće Kornet.
Olovku ili tastaturu u ruke. Brzo!
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..