izlozbaU prostorijama knjižare Stubovi kulture (Trg Republike 5) u utorak, 13. decembra, u 20:15 biće održana pozorišna predstava Ruvenzori.


Predstava i popust u knjižari

Trinaestog decembra u prostorijama knjižare Stubovi kulture (Trg Republike 5)  u 20 sati i 15 minuta biće održana pozorišna predstava Ruvenzori, koja se nalazi na repertoaru Akademskog pozorišta Krsmanac na Terazijama, kao jedan od događaja kojima se predstavlja nova knjiga Peđe Vujovića Ugao gledanja. Istog dana od 15 do 22 sata u knjižari će važiti popust od 10% na sve knjige u ponudi.

Priča koja stoji iza Ugla gledanja interesantna je kao i ona koju nalazimo na stranama knjige. Sasvim spontano i skladno, Peđina komunikacija sa prijateljima, poznanicima, slučajnim prolaznicima, sklopila se u povezanu priču iz koje shvatamo da ne postoji pravilan ugao gledanja, već mi biramo jedan ili više njih kao perspektivu iz koje sagledavamo život. Povez knjige je veoma neobičan i inovativan. Svaki primerak je unikatan, jer se na zadnjoj korici nalaze originalni crteži mladih akademskih umetnika, talentovanih crtača ili dece iz škole crtanja.

Predstava Ruvenzori, po delu Bela Hamvaša, deo je performansa koji prati promociju knjige Peđe Vujovića. Sa istom predstavom, u režiji Vladimira Cvejića, mladi entuzijasti Krsmanca osvojili su prvu nagradu na međunarodnom takmičenju u Minsku. U konkurenciji 26 pozorišta iz 16 zemalja sa četiri kontinenta, sedmočlani žiri nagradio ih je kao najbolje.
<<  Jul 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..