Promocija časopisa Kultura broj 132, SAVREMENI ŽURNALIZAM – TRENDOVI, DILEME I IZAZOVI - časopis za teoriju i sociologiju kulture i kulturnu politiku - u ponedeljak u 12 časova u prostorijama Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka. Na promociji će govoriti: urednici teme, prof. dr Veselin Kljajić i prof. dr Zoran Jevtović i autorka teksta prof. dr Neda Todorović.
Virus radikalnih transformacija savremenog žurnalizma pod uticajem pre svega interneta, digitalizacije, platormi, društvenih mreža i unapred iz­gubljene trke sa vremenom, a u poteri za profitom  očigledan je već i laicima. Poslednja svetska ekonomska kriza (sada se čini samo prva u nizu) probleme je dodatno usložila, izazvavši tektonske poremećaje na ionako uzdrmanom medijskom tržištu. Pošteđenih nije bilo.

Novinarstvo je živa materija. U stalnim traganjima i evolucijama, koje neretko uzrokuju društveni potresi, ekonomske, sociološke, kulturološke, a pogotovo tehnološke promene. Zato priređivači ovog temata nemaju ni najmanju iluziju da su ponudili neka konačna, definitivna, a pogotovo ne najbolja rešenja za bolesti koje muče savremeno novinarstvo. Ali sigurni smo da svako uspešno lečenje započinje preciznom i dobrom dijagnostikom.

(prof. dr Veselin Klajić i prof. dr Zoran Jevtović, iz Uvodne reči priređivača, Savremeni žurnalizam – trendovi, dileme i izazovi, Kultura br. 132)
<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..