Dok napolju provejava sneg i malo kome se izlazi iz kuće bez povoda, pravo je vreme za opuštanje uz dobru knjigu sa elementima krimića i mistike, koja će nas uvući u rešavanje zagonetki i „spasti“ od razmišljanja o obavezama koje nas čekaju nakon dana praznovanja. Amazonov bestseler Na večeri sa ubicom Aleksandre Benedikt, knjiga koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, u tom smislu je odličan izbor jer gazi stopama čuvene Agate Kristi i popularnih romana Ričarda Ozmana. Benedikt u ovoj uzbudljivoj priči ispisuje stranice fascinantne misterije u kojoj glavna junakinja Lili Armitidž u jezivoj igri otkriva najmračnije porodične tajne, uključujući i identitet ubice svoje majke.

Lili ne želi da se vrati u veliku porodičnu kuću poznatu pod nazivom Poslednja igra, koja je proganja i u snovima. Kada se, nakon tetkinog poziva, ipak tamo nađe, prinuđena je da u toj kući ostane 12 dana i da sa otuđenim rođacima igra igru tokom koje svakog dana najmanje jedan igrač biva ubijen. Ubrzo shvata da mnogi među njima ne igraju pošteno, ali i da ulog u ovoj igri nije samo nasledstvo već i goli život.

Aleksandra Benedikt nam u romanu Na večeri sa ubicom izuzetnim stilom ukazuje da zlo ima neporecivu moć, ali istovremeno i „teši“ čitaoca stvarajući osećaj da šansu u borbi protiv tog zla ima onaj ko se bori snagom opažaja i intelekta.

Benedikt je inače kompozitorka, kantautorka, glumica i predavač kriminalističke fantastike. Njen prvi roman Lepota ubistva nominovan je za nagradu eDanit, a njene kratke priče zastupljene su u mnogim antologijama, dok je njena audio-drama ušla u izbor za BBC-jevu nagradu za najbolju audio-dramu 2020. godine.

Knjigu Na večeri sa ubicom možete pronaći na sajtu vulkani.rs, kao i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..