Sedmi po redu skup „Poetskog društva Vid“ biće održan 17. decembra u galeriji „Polet“, u Cetinjskoj 15, sa početkom u 18 časova. „Poetsko društvo Vid“ svakog meseca na svojim večerima ugosti po jednog istaknutog umetnika, koji kratkim govorom otvori veče i sa prisutnima podeli svoje viđenje poezije, a neretko nešto i odrecituje. Decembarski skup će svojim prisustvom uveličati mlada glumica Teodora Dragićević, koja će govoriti stihove pesnikinje Marte Petričević. „Poetsko društvo Vid“ osnovano je u aprilu ove godine, kao plod dugogodišnje ljubavi trojice osnivača- Alekse Matića, Andreja Jarčevskog i Nikole Vjetrovića, prema poeziji i njenom kazivanju.

Društvo jednom mesečno organizuje skupove, podstiče pisanje i kazivanje poezije, trudeći se da stvori pogodan ambijent za saradnju umetnika iz različitih oblasti.

Značajno je spomenuti i to da je društvo potpisalo i ugovor o saradnji sa Filološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, što je samo prvi korak u mnogim zajedničkim aktivnostima i akcijama koje slede.

Među umetnicima koje je „Poetsko društvo Vid“ do sad ugostilo, našli su se: akademik Matija Bećković, pesnik Miroslav Maksimović, pesnik i novinar Bratislav Milanović, kao i književnik, novinar i recitator Ratomir Rale Damjanović.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..