Milutin Novković, nekadašnji broker Beogradske berze dospeo je među partizane nakon što je odlučio da pobegne sa robije, na kojoj se našao zbog berzanskih manipulacija. Ratne nedaće podnosio je stoički jer se nadao da će ispraviti dve najveće greške u pređašnjem životu, odnosno da će dobiti priliku da spere ljagu sa svog imena i da ponovo osvoji ženu koju je voleo. Na tom putu naići će na prepreke – pored bremena ratnog iskustva, moraće da se suoči i sa jednim od svedoka njegovih poslovnih prevara, kao i sa oficirom koji mu je nadređen. Pored toga, suočiće se i sa saznanjem da je na mestu njegove nekadašnje ljubavi ostala samo praznina.

Tamo gde je Milutinova priča počela – u kabinetu na Terazijama – za vreme samo jednog poslepodneva, klupko njegovog života će se razmrsiti, te će čitalac knjige Medveđi zagrljaj svedočiti razrešenju sudbine u kojoj junak nije uspeo da sačuva sebe u iščašenom svetu.

Milko Štimac je pisac i konsultant za organizaciju tržišta kapitala. Objavio je roman Poljubac miholjskog leta, čija radnja prethodi romanu Medveđi zagrljaj. Napisao je i nekoliko dramskih tekstova, od kojih su izvedeni Menica bez pokrića i  Pet lakih berzanskih komada. Osim tržištem kapitala, bavio se temama političke ekonomije i ekonomske istorije, u knjigama Akcionarstvo i demokratija, Biti, imati, glasati i Razvoj finansijske pismenosti. Univerzitetski udžbenik Berzansko poslovanje, u kojem je jedan od autora, doživeo je brojna izdanja.

Njegovo delo Medveđi zagrljaj potražite na sajtu vulkani.rs ili u omiljenoj knjižari Vulkan.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..