Tokom Vulkanovog sajma knjiga, koji traje do 22. oktobra, osim ponude hit noviteta svetske i domaće književnosti, sa popustima i do 70%, održaće se i dve promocije knjiga domaćih autora Vulkan izdavaštva za decu i odrasle, pa će čitaoci koji vole knjige za decu Nikole Đurička i putopisne naslove Dušana Miklje dobiti sjajnu priliku da im autori potpišu omiljena izdanja. Poseban užitak za najmlađe sasvim sigurno biće druženje sa poznatim glumcem i piscem Nikolom Đuričkom, koji će svoje knjige Konačno sve dogodovštine jednog Džonija i Vrabac Džoni u izdanju Vulkančića, potpisivati 17. oktobra od 11 sati u knjižari Vulkan u Sremskoj.

Jedan od najpopularnijih srpskih glumaca na stranama svoje dve knjige otkriva da u njemu još obitava dečji duh spreman na igru i avanturu.

U knjizi Konačno sve dogodovštine jednog Džonija uz već poznate, nalazi se 15 novih priča junaka koga već svi poistovećuju s omiljenim glumcem. Džoni je pustolov, uglavnom veseo, ponekad tužan, retko ljut i pomalo zaljubljen. Dešava mu se da ponekad leti u oblacima, pa pomeša prošlost sadašnjost i budućnost. Nikako i nikada mu nemojte reći da ne govori istinu, jer on duboko veruje da su njegove priče istinitije od najvećih istina. U svakom slučaju, Nikola Đuričko i njegov Džoni imaju pune džepove avantura koje će beskrajno zabavati vaše mališane, a vas podstaći da se prisetite najlepšeg životnog doba – detinjstva.

Na promociji tokom Vulkanovog sajma knjiga, Đuričko će sa mališanima razgovarati i o svom prvom romanu Vrabac Džoni. U ovoj knjizi, pisanoj jednostavnim, pitkim, ali i uzbudljivim stilom, Duričko nas upoznaje sa naizgled običnim vrapcem koji živi u zvoniku Crkve Svetog Marka u Tašmajadanskom parku. Istovremeno, na tavanu Arhva Srbije obitava naizgled obična vrabica Lili. Drama nastaje kada nepoznata šarena ptica poremeti savršeni sklad vrapčijeg sveta i dovede ih u opasnost. Ovu čarobnu avanturu upotpunjuju sjajne ilustracije Tihomira Čelanovića, kao i uputstvo za pravljenje kućica za vrapce.

Samo dan kasnije, na istom mestu, u Vulkanovoj knjižari u Sremskoj, od 19 sati, svoju novu knjigu Istraga o neprilagođenima predstaviće Dušan Miklja, najznačajniji srpski savremeni putopisac.

Na promociji knjige sa autorom će razgovarati Nataša Anđelković, književna kritičarka, i Čedomir Čupić, politikolog i profesor Fakulteta političkih nauka.

Istražujući slučaj neprilagođenih i odgovarajaći na pitanje ko su, zapravo, neprilagođeni, Miklja preispituje brojne paradokse naše civilizacije nad kojima je svako od nas bezbroj puta bio zamišljen. Istaraga o neprilagođenima postaje potraga za istinom, ali i potraga za onim retkim pojedincima koji su spremni da se odreknu svega osim slobode. Ovaj diplomata, pisac i novinar novom knjigom nas uvodi u svet ličnosti koje su menjale tokove istorije, a njegov razgovor sa njima uveriće vas da samo slobodni ljudi imaju snagu da pronose istinu poput baklje, osvetljavajući put i sebi i drugima.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..