Pozivamo vas na promociju knjige KO ME VOLI NISAM MU DALEKO Olge Srećković Franić (Akademska knjiga, 2023) koja će se održati u sredu, 4. oktobra u 19 časova u Biblioteci grada Beograda (Odeljenje umetnosti), Knez Mihailova 56, Beograd. O knjizi će govoriti: dr Marko Nedić, dr Nemanja Radulović i Ogla Srećković Franić. Posebna vrednost ovog rukopisa jeste njegov stil, povremeno dramatično uzdržan, povremeno poetski konotiran, s melanholičnim emotivnim podtekstom u sebi, povremeno dinamičan, s kratkim i dužim rečenicama ispisanim „jezikom duše“ glavne junakinje koje otkrivaju psihološke nijanse u njenom doživljaju i usmeravaju ključna značenja knjige.

U ovom rukopisu sve je zato podređeno autentičnoj, izvornoj emotivnosti prenetoj u narativni tekst literarnim sredstvima koja odgovaraju sadržini i dominantnim značenjskim osobinama književnog teksta, u kojem nema ničeg suvišnog, ničeg nameštenog, konvencionalnog i ostvarivanog prema nečijim unapred predviđenim očekivanjima i normama.

Marko Nedić

Olga Srećković Franić rođena je u Raški, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Najveći deo svog radnog veka provela je u Biblioteci grada Beograda. Sekretar je Udruženja Isidora Sekulić od njegovog osnivanja 1995. godine i stalni član redakcije časopisa Isidorijana. Pisala je i objavljivala poeziju. Ovo je njen prvi roman.

Od velikog značaja bila bi najava promocije knjige KO ME VOLI NISAM MU DALEKO Olge Srećković Franić. Ujedno vas pozivamo da uživo ispratite književno veče.  Ukoliko vam je potrebno više informacija kako biste napravili intervju sa autorkom, budite slobodni da nam se javite. Naslovna strana knjige je priložena.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..