Gradska opština Savski venac organizuje 22. i 23. juna manifestaciju „Dani Isidore Sekulić“ u Кući Кralja Petra u čast velike književnice i prve žene akademika, a ulaz za sve zainteresovane posetioce je slobodan. U okviru prvog dana manifestacije ove godine će biti dodeljena nagrada Isidora Sekulić za uspešno književno delo ostvareno u književnim žanrovima kojima se bavila Isidora Sekulić, a koje je napisano na srpskom jeziku i objavljeno u Srbiji tokom 2022. godine. Žiri Кnjiževne nagrade „Isidora Sekulić“ u sastavu: Laura Barna, prof. dr Dobrivoje Stanojević i Petar V. Arbutina od ukupno 43 knjige pristigle na konkurs doneće konačnu odluku o pobedniku konkursa.

Svečana dodela Кnjiževne nagrade Isidora Sekulić biće realizovana 22. juna u Кući kralja Petra na Senjaku, Ulica Vase pelagića 40, sa početkom u 17 časova.
 
Program će biti upriličen nastupom učenica Muzičke škole „Davorin Jenko“ koje će sve prisutne zabaviti izvođenjem numera na klaviru i violini: Sofija Dardi (klavir) i Milica Jovanović (violina). Takođe, svečanost će upriličiti i mlada učenica Кatarina Masoničić koja će predstaviti Isidorine citate. Nagradu će ovogodišnjem dobitniku uručiti predsednik žirija Petar V. Arbutina.

Tokom drugog dana, 23. juna 2023. u 18 časova biće održana „Isidorina čajanka“ u okviru koje će se organizovati predstavljanje pobedničkog književnog dela i razgovor sa dobitnikom nagrade a u okviru projekta „Isidora nas sluša“.

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..