Vulkan izdavaštvo poziva čitaoce na promociju knjige domaće autorke Žanete Đukić Perišić Najlepša ljubavna pisma svetskih pisaca u knjižari Vulkan u Sremskoj 2 u Beogradu, u četvrtak 8. juna s početkom u 19 sati. Verujemo da će publika upijati pisma, posebno odabrana, koja su velikani poput Ive Andrića, Isidore Sekulić, Fjodora Dostojevskog, Marine Cvetajeve i mnogih drugih, pisali svojim velikim ljubavima. Ta pisma su potpuno autentična – pronađena su posle smrti čuvenih pisaca i sačuvana do danas. Knjiga Najlepša ljubavna pisma svetskih pisaca oslikava ljubavne priče svetskih pisaca onakvima kakve su zaista bile – sa njihovim čežnjama, patnjama, nadanjima, nemirima, strahovima.

Književno veče će moderirati Marija Radić, urednica srpske književnosti u Vulkan izdavaštvu. O novoj Žanetinoj knjizi govoriće Vuka Jeremić, profesorka književnosti i Vule Žurić, pisac.

Žaneta Đukić Perišić, književna istoričarka i književnica, rođena je, živi i radi u Beogradu. Dobitnica je nagrada Isidora Sekulić i Zlatna srpska književnost.

<<  Decembar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..