U utrorak 25. aprila na Bulevaru Jurija Gagarina 76 biće otvorena Kosmos knjižara. Knjižaru će svojm besedom otvroiti poznati srpski pisac, dobitnih mnogih najvažnijih knjižavnih nagrada i direktor Narodne biblioteke Srbije Vladimir Pištalo. U programu će pored Vladimira Pištala učestvovati operska pevačica Ana Sinicki koja će izvesti nekoliko numera iz svog bogatog repertoara u pratnji pijaniste Dejana Nenadića. Ana Sinicki, operska diva, magistrirala je solo pevanje na Univerzitetu Jejl u Sjedinjenim Američkim Državama. Jedina je umetnica sa ovih prostora koja je dobila stipendiju na ovom prestižnom univerzitetu.

Tokom karijere izvela je brojne operske uloge među kojima su čuvena Karmen i Pepeljuga. Na njenom repertoaru nalaze se i brojne numere iz animiranih crtanih filmova, mjuzikla, opereta, kao i romanse i izvorne narodne pesme sa našeg podneblja i brojnih zemalja sveta. Sa velikim žarom izvodi numere na čak 7 stranih jezika koje i tečno govori.

Nastupala je na brojnim svetskim scenama u Americi, Italiji, Rusiji i drugim zemljama Evrope sa prestižnim orkestrima kao što su Orchestra Sinfonica di Milano “Giuseppe Verdi”, “Yale Philharmonia” Orcherstra, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Republike Srbije "Stanislav Binički", “Orchestra del Carmine”, “Omladinska Filharmonija Naissus” itd.

Svoj album prvenac objavljuje 2017. godine pod nazivom MOJA DUŠA za City Records. Muzika koja prožima ovaj album predstavlja njen spoj klasične i crossover muzike koju sa velikim zadovoljstvom izvodi a takođe se po prvi put našla i u ulozi kompozitora, tekstopisca i producenta vokala.

U oktobru 2014. Kulturno-Prosvetna Zajednica Srbije joj je dodelila prestižnu nagradu “Zlatna Značka” za doprinos kulturi i umetnosti u Srbiji i inostranstvu.

U oktobru 2015. je osvojila prestižno 3. mesto na međunarodnom festivalu posvećenom ruskom repertoaru “И помнит мир спасенный” u Rusiji.
 
Nina Mudrinić će voditi program svečanog otvaranja.

Knjižara Kosmos u svojoj ponudi ima veliki broj knjiga najznačajnih izdavča kao i školski i gift program. Pored navedenog Kosmos knjižara u svojoj ponudi ima i kafe sa vinotekom i selekcijom najlešpih regionalnih i svetskih vina. Zamišljena je i kao mini kulturni centar gde će se iz nedelje u nedelju održavati brojne književne večeri i kulturne tribine.

Knjižara Kosmos posluje u okviru izdavačke kuće Kosmos izdavaštvo iz Beograda. Kosmos izdavaštvo je do sada objavilo više stotina naslova iz oblasti beletristike, klasika, savremenih domaćih i svetskih autora, filozofije, psihologije…

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..