Ovogodišnja konferencija urednika i urednica Vikipedije održaće se 1. i 2. aprila, u Srpsko-korejskom informatičko pristupnom (SКIP) centru, u Beogradu. Sedmi Vikilajv po redu, biće u znaku 20 godina Vikipedije na srpskom jeziku. Pozivaju se svi zainteresovani urednici i urednice Vikipedije, volonteri Vikimedije, saradnici i partneri da se događaju pridruže. Vikilajv je lokalna konferencija Vikipedijanaca i Vikimedijanaca iz Srbije tokom koje se obrađuju razne teme u vezi sa slobodnim znanjem, Vikimedijinim projektima, kao i aktuelnim kampanjama i inicijativama koje za cilj imaju veću dostupnost slobodnog sadržaja na internetu i promociju volonterizma. Кonferencija takođe ima za cilj okupljanje, umrežavanje i razmenu znanja među urednicima najveće onlajn enciklopedije na Balkanu.

Vikilajv 2023 biće organizovan u znaku jubileja koji ove godine slavi Vikipedija na srpskom jeziku – 20 punih godina projekta, razvijanja tehničkih alata, ali i pravila i struktura kako bi kvalitet sadržaja bio osiguran. Interaktivni program omogućiće učesnicima da podele svoje iskustvo, ali i steknu veštine koje mogu primeniti u kasnijem radu. Osim lokalnih predavača, program je obogaćen predavanjima iz regiona, a u vezi sa različitim modelima projekata koji se realizuju u okviru Vikimedijinih zajednica.

I ove godine imamo podršku Srpsko-korejskog informatičko pristupnog centra, u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, potpuno opremljenog prostora u kom će se konferencija održati.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..