Promocija zbirke poezije „Suteren“ u izdanju Zaprokula, novog laureata prestižnog pesničkog priznanja „Novica Tadić“, mladog pesnika Mata Uljarevića, biće održana na Svetski dan poezije u utorak, 21.marta u 13 časova u Galeriji Zaprokula. Na ovaj značajan dan biće raspisan i novi, šesti po redu JAVNI POZIV mladim pesnicima za KNJIŽEVNI KONKURS „NOVICA TADIĆ“. Autentična književna pojava velikog Novice Tadića prenela je na prestižnu pesničku nagradu koja nosi njegovo ime deo posebnosti, oplemenjujući je i ističući u odnosu na druge.

Ministarstvo kulture Republike Srbije i Zaprokul dodeljujući iz godine u godinu ovo priznanje, afirmišu nove glasove u srpskoj poeziji, čineći ga jedinstvenim u našoj kulturi. Uljarevićev rukopis, koji je komisija je izdvojila među 64 rukopisa autora do 35 godina starosti, iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i rasejanja, svojom inovativnošću zaslužio je ovo značajno priznanje.

Tim povodom objavljena je i zbirka poezije „Suteren“ u Zaprokulovoj ediciji „Prisustva“, u kojoj po rečima komisije, prilično jasno odzvanja tipično tadićevska gorkoironijska nota, koja je odlika nekih od najboljih pesama srpske današnjice.

Na promociji zbirke pesama „Suteren“ govoriće:
Mato Uljarević, autor
Želidrag Nikčević, član komisije i recenzent nagrađene knjige
dr Jelena Marićević Balać, književna kritičarka, docent Filozofskog fakuteta u Novom Sadu

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..