Iz štampe je izašao treći broj filmskog časopisa „Vidimo se u bioskopu“ – besplatnog vodiča kroz bioskopski repertoar i savremeni srpski film, u punom koloru i na povećanom broju stana. Publikacija Mreže kinoprikazivača Srbije za filmsku umetnost, koja nastaje uz podršku  Filmskog centra Srbije, na naslovoj strani donosi poster filma „Vera“ u kome glavnu ulogu tumači Jovana Stojiljković i koji u bioskopsku distribuciju ulazi 10. novembra 2022. godine.

Treći broj časopisa „Vidimo se u bioskopu” ima 28 strana u koloru. Pored naslovne priče i predstavljanja filma „Vera“, tu su uvodni tekst urednika Đorđa Bajića i Zorana Jankovića o uspesima srpskog filma u drugoj polovini 2022. godine, intervjui sa glumicom Milenom Predić (povodom filma „Sveta Petka – Krst u pustinji“) i redteljem Stefanom Arsenijevićem (povodom filma „Strahinja Banović“), kao i tekstovi o domaćim filmovima koji se trenutno prikazuju ili će se uskoro prikazivati u našim bioskopima: „Ala je lep ovaj svet“ Filipa Čoloviča, „Trag divljači“ Nenada Pavlovića, „Komedija na tri sprata“

Sandre Mitrović, „Džem od kavijara“ Ivice Vidanovića, „Vučje bobice“ Sretana Jovanovića i „Ko živ, ko mrtav“ Radeta Ćosića.

U trećem broju smo se osvrnuli i na međunarodni uspeh prvih režija mladih srpskih autora, na filmove „Usekovanje“ Siniše Cvetića (prikazan i nagrađen u Moskvi) i „Da li ste videli ovu ženu?“ Dušana Zorića i Matije Gluščevića (prikazan i nagrađen u Veneciji), dok u okviru rubrike „Pazi, snima se!“ možete pročitati reportaže sa snimanja filmova „Munje: Opet“ Radivoja Andrića i  „Za danas toliko“ Marka Đorđeđvića – sve to „začinjeno“ ekskluzivnim fotografijama. Takođe, u novom broju se nalazi i osvrt producenta Nemanje Boškova na drugi ciklus radionica „Kako se gleda film – Mala škola bontona“, kao i tekst o novustanovljenoj Nagradi Mreže kinoprikazivača Srbije za najbolji igrani srpski film.

Časopis „Vidimo se u bioskopu!“ pokrenut je na inicijativu Bobana Stefanovića, predsednika Upravnog odbora Mreže kinoprikazivača Srbije, sa kojim redakciju čine: urednici časopsisa i autori tekstova Đorđe Bajić i Zoran Janković i dizajnerka Nevena Čavorović. Treći broj, kao i prethodna dva, može besplatno da se preuzme u svim bioskopima, domovima kulture i kulturnim centrima koji su deo Mreže kinoprikazivača Srbije. Spisak svih lokacija na kojima možete da preuzmete svoj primerak trećeg broja časopisa “Vidimo se u bioskopu“ nalazi se na ovom linku >>

Časopis izlazi tri puta godišnje (brojevi će obuhvatati period januar-april, maj-avgust i septembar-decembar). Tiraž trećeg broja je 3.000 primeraka.

Foto: Đorđe Bajić

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..