VIII Festival fantastične književnosti „Art-Anima“ održaće se u ponedeljak i utorak, 04. i 05. jula 2022, u Klubu galeriji Polet (Cetinjska 15, Beograd). Festival organizuju sajt za promociju fantastične književnosti Art-Anima.com i Kontrast izdavaštvo, a cilj Festivala je promocija kulture čitanja i isticanje šireg značaja književnih dela pisanih u ključu fantastike. Učešće na manifestaciji uzeće više od 20 govornika, među kojima će se naći i gošća iz Finske – autorka nagrađivanog distopijskog romana „Nebesa“, Pia Leino.

Festival će otvoriti proslavljeni srpski pisac, urednik, teoretičar i izdavač fantastike, Zoran Živković, a tokom dva dana trajanja manifestacije, o fantastici u književnosti govoriće: Goran Skrobonja, Vladislava Gordić Petković, Vladimir D. Janković, Predrag Ličina, Zoran Stefanović, Dejan Ognjanović, Mladen Jakovljević, Adrijan Sarajlija, Marija Puslojić, Ana Marija Grbić, Igor Stanojević, Milena Dasukidis, Mihajlo Dasukidis, Marko Vasić, Miloš Petrik, Bojan Butković, Jelena Nidžović, Srđan Mitrović, Ranko Trifković i Dragoljub Igrošanac.

Ulaz na sva festivalska dešavanja je slobodan, a za udoban boravak i osveženje posetilaca pobrinuće se kompanija Frikom.

Detaljna satnica i dodatne informacije o manifestaciji nalaze se na adresi: www.art-anima.com/festival


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..