Nakon tri godine pauze, Vikimedija Srbije organizuje konferenciju urednika i urednica Vikipedije, koja će se održati 28. i 29. maja 2022. Šesto lokalno okupanje Vikipedijanaca, Vikilajv, održaće se u Srpsko-korejskom informatičko pristupnom centru (SKIP), u Beogradu, a svi zainteresovani volonteri i volonterke, saradnici i partneri, pozvani su da se priduže i tako uveličaju događaj. Registracija je otvorena do 20. maja, 23:59. Vikilajv je lokalna konferencija Vikipedijanaca i Vikimedijanaca iz Srbije tokom koje se obrađuju razne teme u vezi sa slobodnim znanjem, Vikimedijinim projektima, kao i aktuelnim kampanjama i inicijativama koje za cilj imaju veću dostupnost slobodnog sadržaja na interentu i veću uključenost volontera u Vikimedijin pokret.

Konferencija takođe ima za cilj okupljanje, umrežavanje i razmenu znanja među urednicima najveće onlajn enciklopedije na Balkanu.

Konferencijski program biće veoma sadržajan i obuhvatiće predavanja o tehničkim novinama na Vikipediji, Obrazovnom i GLAM programu na lokalu i u regionu, strategiji pokreta, ali i radionice o izvorima znanja koja možemo koristiti, o upotrebi Vikipodataka i projektu Jezička laboratorija. I ove godine Vikilajv će ugostiti Vikimedijance iz Republike Srpske i Severne Makedonije, koji će podeliti iskustva i uspešne modele projekata iz njihovih zajednica.

Sva predavanja objavljena su u programu na strani događaja na Vikipediji. Za one koji bi želeli da se upoznaju sa Vikipedijom, a nisu do sada imali prilike, izdvajamo javni čas uređivanja Vikipedije.

Svi zainteresovani se mogu registrovati do 20. maja, 23:59, putem jednostavnog upitnika.

Projekat je podržao Srpsko-korejski informatičko pristupni centar, u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, u kom će se konferencija održati.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..