U Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, u četvrtak, 3. februara 2022. godine u 13 časova u ulici Rige od Fere 4 u Beogradu, održaće se promocija nove knjige jednog od najvećih srpskih filozofa današnjice Nikole Kajteza – OPRAVDANJE STVARALAŠTVA. Fenomen stvaralaštva u ovoj inovativnoj knjizi istražuje se na sveobuhvatan i kritički način, jedinstven u filozofskoj literaturi. Knjiga „Opravdanje straralaštvaˮ, izdanje Službenog glasnika, izmeniće vaš pogled na svet jer donosi radikalno novu i drugačiju viziju stvaralaštva od svih dosad poznatih. Kroz tri dela knjige: Priroda koja stvara, Stvaralaštvo samosvesnih posmatrača i Vrednost i smisao stvaralaštva, Kajtez sudu čitaoca prezentuje integralnu,holističku, višeslojnu i inovativnu definiciju stvaralaštva.

„Orginalna u argumentaciji i zaključcima, bogata pozitivno razrešenim problemima, a pri tome usmerena na osnovna pitanja sveta i čovekovog mesta u svetu, knjiga Filozofija stvaralaštva Nikole Kajteza je delo koje zaslužuje punu pažnju, ne samo profesionalnih filozofskih krugova, nego i šire kulturne javnostiˮ, istakao je prof. dr Saša Radojčić.

Ruski filozof, prodekan za nauku Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov, gospodin Aleksej Kozirjev govoreći o ovoj značajnoj knjizi ukazao je da: „Ideje koje je autor predložio intrigantne su u svetskim razmerama i pokazuju nam u kom duhu i pravcu treba da se razvija savremena filozofija.“

Na promociji u Zaprokulu o knjizi će govoriti Nikola Kajtez, autor knjige; Saša Radojčić, filozof i pesnik i Vladimir Kolarić, teoretičar umetnosti i kulture.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..