Na ovogodišnjem Sajmu knjiga, Stevan Daničić, dvadesetšestogodišnji autor romana iz Beograda, premijerno će predstaviti novu knjigu - zbirku poezije “alba”. Miljenih mladih, kao predstavnik nove generacije urbanih pisaca, Stevan već dugo izaziva poesebno interesovanje javnosti, kako zbog pisanja, tako zbog svog originalnog i upečatljivog stila. “Romantične pesme koje unutar knjige obrazuju reku preko koje autor prelazi, napisane su na oštar, iskren i neuobičajen način, ostavljajući čitaoce pod utiskom da grle kaktus na izlasku sunca”, kaže Stevan.

Zainteresovani za njegove knjige ili druženje sa Stevanom, moći će da ga upoznaju tokom trajanja Sajma knjiga, od 17. do 26. decembra, gde će svakodnevno biti u Hali 2.
 
Ovoj knjizi prethodila je i prva knjiga poezije “Pege na dnu reke”.  Kontroverzni i jedinstveni stil mladog pisca masovno privlači ne samo našu publiku, već i čitaoce širom regiona, i ostatka sveta pa je tako red ispred njegovog štanda nepregledan i odiše pozitivnom euforijom. Idealna atmosfera pred praznike!
 
*Više o Stevanu i njegovom radu*
 
Jedan od najtraženijih domaćih mladih autora na poslednje održanom Sajmu knjiga, neguje buntovnički stil pomešan sa realnim i kompleksnim odnosima mladih ljudi, često ljubavnim, ma koliko ih situacije dovode do bizarnosti.
 
Unutrašnja borba likova uvek je prisutna, koliko i težnja da se svaki lik, kroz svaku situaciju dokaže kao “(Po)bednik”- što je i naziv njegovog prvog romana.
 
Pitak stil pisanja bazira na izražavanju likova kroz prvo lice, stvarajući tako efekat potpunog saživljavanja čitaoca sa autorom. Na društvenim mrežama posebno je popularan zbog svojih citata koje na Instagramu prati preko 85.000 pratilaca.
 
Njegovi   najpoznatiji   romani   su „Nekoliko susreta“,  „Lju*avna pisma“, “Zombi” i “Neću više da ti plaćam psihijatra”. Stevan sebe smatra antagonistom svojih romana, služeći se alijasom Istetovirana Nakaza i ocenjujući sopstvena dela kao „sramotu za književnost”.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..