U petak 3. decembra 2021, u 18 sati, u Atrijum Narodne biblioteke Srbije, na program Centra slovenskih kultura „O slovenskoj fantastici, Dostojevskom i Lemu - razgovor sa Zoranom Živkovićem". koji se odvija u sklopu manifestacije „2021 – godina slovenske fantastike". Učestvuju: prof. dr Zoran Živković i moderatori tribine Milena Đorđijević i Zoran Stefanović. Osim karijere svetski zapaženog pisca, Zoran Živković je ostvario i međunarodno značajno delo kao urednik, naučnik, izdavač i tumač duha vremena, ukučujući i višestruki doprinos slovenskim kulturama.

Na primeru kulturnog modela Živkovićeve Enciklopedije naučne fantastike, kao i njegovog istraživanja dela Fjodora Mihajloviča Dostojevskog i Stanislava Lema, pisaca čije godišnjice obeležavamo, razgovaraće se o slovenskim kulturama, naučnoj fantastici i futurologiji, kao i današnjem filozofskom i poetičkom značaju velikana nama bližih kulturnih prostora.

Oni koji nisu u mogućnosti da posete Narodnu biblioteku Srbije, program mogu pratiti uživo preko zvanične fejsbuk stranice ove ustanove ili u odloženom terminu preko jutjub kanala.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..