Knjige Amande Hoking predstavljaju svojevrstan fenomen, s obzirom na to da nijedna još nije objavljena u vidu klasičnog izdanja, već su sve isključivo samizdat onlajn izdanja. Svi njeni elektronski romani su postali bestseleri i prodati su u više od milion primeraka.

Tinejdžerka Vendi Everli prolazi kroz teška iskušenja i doživljava neverovatna otkrića spoznajući sebe i svet koji je okružuje. Kada joj je bilo šest godina, njena majka je bila ubeđena da je ona čudovište, te je pokušala da je ubije. Jedanaest godina kasnije, prolazeći kroz složene faze samoispitivanja ispunjene depresijom i otuđenošću, Vendi otkriva da je njena majka možda, ipak, bila u pravu. Sa svojom simpatijom Finom Holmsom, Vendi dospeva u svet za koji nije ni znala da postoji – u okruženje divno i zastrašujuće u isti mah, za koje nije sigurna da želi da mu pripada...

Podmetnuta, prva knjiga trilogije Tril, spada u žanr paranormalne fantastike za tinejdžere. Radnja je smeštena u svet urbane fantazije. Hokingova je u svojim drugim knjigama pisala o vampirima i zombijima, a u ovoj trilogiji, koja ju je najviše proslavila, odlučila je da svije priču oko bića o kojima se vrlo retko piše – oko trolova.

„Kreativno i dosetljivo napisan roman čija se radnja odvija vratolomnom brzinom. Neobični i krajnje maštoviti junaci, opasne pustolovine, mnogo akcije i sveprisutne romantike.”
The New York Times

„Hokingova je odličan pripovedač. Njeni likovi – između ostalih, trolovi i bauci – krajnje su upečatljivi, priča je začinjena bajkovitim elementima, a brzina radnje doprinosi uzbuđenju koje smo iskusili u delima Stefani Mejer (Sumrak) i Dž. K. Rouling (Hari Poter).”
Rouz Hilijard, urednica izdavačke kuće St. Martin’s Press

Amanda Hoking (26) živi u Ostinu, SAD. Sa sedamnaest godina je počela da piše i do sada je, u vidu elektronskih knjiga, izdala devet romana i postigla neverovatan uspeh. Iako se sada bavi isključivo pisanjem, pamti dane kada je za život zarađivala kao pomoćni radnik u domu za osobe s posebnim potrebama, ali i kao peračica sudova. Dugogodišnja je blogerka i korisnica društvenih mreža Goodreads, Kindleboards, Facebook, Twitter i drugih.


Cena u knjižarama: 583,00 DIN

Cena na sajtu: 437,00 DIN + (troškovi dostave)

Cena sa maksimalnim popustom: 374,00 DIN + (troškovi dostave)

NARUČITE OVDE!
<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..