Književni festival u Beogradu, Novom Sadu i Nišu počeo je 12. septembra i traje cele nedelje - do 18. septembra.Svi posetioci će biti u prilici da upoznaju neke od najvećih svetskih pisaca koji  u organizaciji Međunarodnog PEN centra tokom nedelje borave u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.
Među njima su Džon Ralston Sol, Đerđ Konrad, Andrej Bitov, Kristofer Houp, Ana Blandijana, Drago Jančar, Alek Popov, Ejdrijen Klarkson, Amir Or, Ekbal Baraka, Hosam Nasar, Titos Patrikios, Anastasis Vistonitis, Mohamed Salmavi, Dimitar Baševski, Aleksej Slapovski, Vang Điaksin, Dionis Sjotis i Nelofer Pazire.

Beograd se ove nedelje transformisao u grad pisaca, sa kojima svi zainteresovani mogu da razmene ideje o literaturi i svetu u kome živimo, a koji oni sa pažnjom prate i tumače.

Na više lokacija u Beogradu (u Kulturnom centru GRAD, Dvorani Kulturnog centra Beograda i na balkonu Narodnog pozorišta) odvija se književni festival pod nazivom ,,Oslobodi reč" u okviru kojeg pisci uživo čitaju stihove i odlomke iz dela.

U okviru programa ,,Pisac u gradu" autori potpisuju knjige i razgovaraju sa čitaocima u knjižari Beopolis. Ovaj program se odvija svakodnevno od 13.00 do 15.00 časova sve do 16. septembra.

U toku skupa biće organizovan besplatni književni bioskop u Beogradu i Novom Sadu. Na projekcijama na Cvetnom trgu i u novosadskom Kulturnom centru biće prikazane neke od najuspelijih filmskih ekranizacija literarnih dela.

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..