17042_100173133353333Predstavljanje časopisa REPUBLIKA / Učitelj neznalica i njegovi komiteti / CZKD / 6.7.2011 u 19h
Učitelj neznalica i njegovi komiteti pozivaju vas na predstavljanje časopisa REPUBLIKA.

 

Tokom bezmalo četvrt veka, uprkos brojnim teškoćama finansijske i političke prirode, svojim analitičko-kritičkim pristupom  društvenim pojavama, časopis „Republika“  postao je prepoznatljiv i jedinstven na našim prostorima. Nastao iz uverenja jednog broja intelektualaca sa čitavog prostora nekadašnje Jugoslavije da ideje, reči , vrednosti i načela imaju izvesnu moć u društvenim zbivanjima, ovaj list  se od 1989. godine do danas  zalagao za građansko samooslobađanje, pravo na život i rad, slobodu mišljenja i javnog delanja, za individualne i kolektivne slobode, a protiv stihije rata, mržnje i nasilja u ma kom vidu.
Ideja o slobodi kao temeljnoj čovekovoj vrednosti u značenju samoodređenja i samooslobađanja,   uz kritički odnos prema svim ideologijama rigidnog determinizma i oktroisane slobode, neprekidno je   prisutna na stranicama ovog lista.  To je smisao  postojanja  „Republike“, to je fundament njene uređivačke politike koju su osmislili i vodili svi njeni glavni urednici redom od Milorada Pupovca, Srđana Dvornika, Ljubiše Rajića, Nebojše Popova pa do današnjeg glavnog i odgovornog urednika  Zlatoja Martinova.

 

Republika izlazi mesečno, distribuira se na celom prostoru Srbije, a odnedavno je i u prodajnoj mreži Bosne i Hercegovine (Federacija i Republika Srpska). Ima i značajan broj pretplatnika na čitavom prostoru nekadašnje SFRJ i u inostranstvu.

 

U prezentaciji učestvuju:
Zlatoje Martinov, glavni i odgovorni urednik
Mirko Đorđević, sociolog religije i član uredništva
Jelena Veljić, članica uredništva

<<  Avgust 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
     

Putopisi, Intervjui..