Obaveštavamo vas da će u utorak, 28.marta, sa početkom u 20 časova u Izbi (Železnička 4) biti održano književno veče pod nazivom Nesaglasnost: predstavljanje nove pesničke scene. Nesaglasnost je ciklus književnih večeri na kojima se novosadskoj publici u slobodnoj formi, kroz dijalog i čitanje, predstavljaju književnici i književnice novije generacije. Novosadskoj publici će se tada predstaviti: Mirjana Frau Kolarski i Borislav Stanić. Mirjana Frau Kolarski, rođena u Novom Sadu 1987. godine. Diplomirala je na odseku za Srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Piše poeziju, prozu, književnu kritiku i eseje.

Laureat je prve nagrade na Festivalu mladih pesnika u Zaječaru 2016. godine, gde će joj u maju 2017. godine biti objavljena pesnička zbirka ''Puj, pike''. Dobitnik je nekoliko nagrada na festivalima za kratku priču. Objavljuje u književnoj periodici i na veb portalima. Jedan je od osnivača i urednika ''Međutima'' - onlajn časopisa za književnost, umetnost i kulturu.

Borislav Stanić (1983). Objavio knjigu pesama Rupe (Matica srpska, 2012). Radovi su mu zastupljeni u štampanoj i elektronskoj periodici ex-Yu prostora. Najnovije uratke iz text-kuhinje možete pratiti na blogu (de)montaža atrakcijahttp://de-montazatrakcija.blogspot.rs/. Svaštari i živi u Subotici.

Moderator: Nikola Oravec
 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..