Ljubitelji kulture i književnosti zemalja Dalekog istoka od sada imaju svoj kutak u „Prosvetinoj“ knjižari „Geca Kon“ u Knez Mihajlovoj ulici br. 12 u Beogradu. Na jednom mestu, u centru najstarije knjižare u Srbiji, možete pronaći više od 100 naslova dela različitih žanrova pisaca iz Japana, Kine, Indije, ali i onih koji su pisali o ovim dalekim zemljama i kulturama. Pored izdanja „Prosvete“, u ovom kutku su zastupljena dela i drugih izdavača, kao što su „Kokoro“, „Tanesi“, „Rad“ i mnogi drugi. Među njima ćete naći i neke vredne antikvarne knjige sa ovom tematikom.

Zastupljena su dela iz filozofije, umetnosti, možete naučiti štošta o tradiciji, saznati kako se spremaju japanska jela od sastojaka koji se nalaze na beogradskim pijacama, upoznati se sa delima nekih od najpoznatijih klasika, ali i savremenim piscima Kine i Japana.

Među njima je i prvi prevod na srpski jezik jednog dela poznate savremene spisateljke iz Šangaja Danjan Čen, čiju knjigu „Šangajska princeza“ su 2016. godine zajednički izdali „Prosveta“ i „Laguna“. 

Jedna od najatraktivnijih knjiga kutka je „Uvod u zen budizam“ D.T. Suzukija sa predgovorom Karla Gustava Junga, u izdanju kuće „Kokoro“.

Ako želite da saznate više o budizmu, zenu, tradicionalnim veštinama poput pravljenja origamija ili životu samuraja, da se upoznate sa mitovima i legendama ovih kultura, ili sa učenjima tibetanskih mudraca, da saznate više o kineskoj i japanskoj astrologiji, Kutak Dalekog istoka u knjižari „Geca Kon“ vam nudi sve to i još mnogo više.

Knjižara „Geca Kon“ otvorena je svakoga radnog dana i subotom od 9 do 21 čas, a nedeljom od 10 do 16. časova.


<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..