Promocijom romana "Arzamas" (Laguna,2016) Ivane Dimić, u petak, 17. februara od 19h u glavnom holu  Parobroda,  tradicionalno se nastavlja predstavljanje  dobitnika NIN-ove  nagrade i romana iz najužeg kruga ovog prestižnog književnog  priznanja u ustanovi kulture gradske  opštine Stari grad. O nedavno nagrađenom prvom romanu laureatkinje, proznoj fugi o ljubavi i smrti, prema oceni NIN-ovog žirija, razgovaraće Katarina Lazić, urednica književnog programa u UK Parobrod.

"Arzamas" je fragmentarna hronika o smrti majke i ćerkina odbrana od teškog stanja stvari, pronalaženjem oslonca u duhovnom nasleđu Hajdegera, Vitgenštajna, Šopenhauera, Čehova. U tom literarnom nasleđu, posebno mesto Ivana Dimić sačuvala je za prepeve stihova Emili Dikinson, pesnikinje iz malog mesta kraj Bostona.

Ivana Dimić, diplomirani dramaturg, autorka brojnih kratkih priča, drama, dramskih i TV scenarija, kao i prevoda, osim NIN-ovog, dobitnica je nagrade Tiba festivala za najbolji dramski tekst, Zlatnog beočuga za trajni doprinos kulturi, godišnje nagrade za predstave ‘’Henri Šesti i Ženski orkestar’’,  sa statusom istaknute umetnice od 2005. godine.
Početkom sledećeg meseca,  na istoj adresi održaće se  predstavljanje  ‘’Hronike sumnje’’ (Geopoetika,2016) Vladislava Bajca.

 Roman „Arzamas” ( Laguna,2016) prodavaće se pre i nakon promocije u Parobrodu po ceni od 600,00 dinara.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..