U utorak 27. decembra od 18 sati (šetnja) i 19:30 (promocija) / Ostavinska galerija u Kraljevića Marka 8 -  Nakon godinu dana izlazi novo izdanje časopisa Kamenzind, međunarodnog časopisa za arhitekturu i istraživačke platforme. Tema ovog dvobroja (7+8) je obrazovanje i kroz tekstove i fotografije zastupljeni su različiti pristupi obrazovanju na polju promišljanja i delovanja u arhitekturi i razumevanju i stvaranju grada.

Dođite da razmenimo utiske i da preuzmete besplatni primerak ovog Kamenzinda, čije zalihe su ograničene.

"Smatramo da obrazovanje ne može biti posledica, već uzrok. Da ne može čekati bolje dane, već ih mora stvarati. I da nije u pitanju set informacija već proces, način razvijanja samostalnog mišljenja, kritičkog pogleda, obrade i upotrebe informacija i formiranje alata za stalni i kontinuirani rast. Odraz toga prisutan je na svakom koraku koji napravimo, u svakom prizoru koji ugledamo, u svemu što nas okružuje i što i sami činimo i stvaramo". 

Promociji prethodni stručno vođena šetnja Savamalom. Formatom šetnje u kojoj imamo dva vodiča - arhitektu i istoričara - pokušaćemo da sagledamo različite aspekte razvoja grada, a posebno priobalja na prostoru Savamale. Iako se već cela dva veka nalazi na obodu najužeg centra Beograda, ovaj deo silaska grada na reke i dalje odaje utisak nedovršenosti koja poziva na ponovno promišljanje njene sadašnjosti i budućnosti. Poluoblikovani prostori, velike prazne površine i nadasve položaj na reci Savi delovali su inspirativno na generacije urbanista, arhitekata i vlastodržaca. S druge strane, žitelji Savamale rešavali su svoje velike i male svakodnevne probleme na različite praktične načine, dopadali nam se oni ili ne, dok je danas ova četvrt u fokusu čitavog Beograda, pa i Srbije.
 
Detaljnije o događaju možete pogledati na ovom linku, više o časopisu ovde a prijave za šetnju pošaljite na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do ponedeljka 26. decembra.
 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..