Pozivamo vas 13. decembra, u 13 sati, u Kafe-knjižaru Narodne biblioteke Srbije, na književni razgovor i predstavljanje knjige Jedan mogući život Ivanke Kosanić, prve romansirane biografije znamenite srpske slikarke Nadežde Petrović (Agora, 2016). Biografski roman Jedan mogući život o znamenitoj srpskoj slikarki Nadeždi Petrović svojevrsni je mozaik njenih sećanja dok leži na samrtnoj postelji.

Provejavanje reminiscencija na trenutke provedene u porodičnoj atmosferi, školovanje, susrete sa dragim prijateljima, putovanja i izložbe, vreme stvaranja remek-dela, čine da ratno okruženje bar na trenutak iščezne.

Pred čitaocima se otvara bogat unutrašnji svet strastvene obožavateljke prirode, velikog zaljubljenika u umetnost i žene duboko odane čoveku i srpskom rodu. Kao društveno-angažovana ličnost i učesnica oba balkanska i Prvog svetskog rata, dok na frontu zbrinjava bolesne i povređene, i uvek, kada može, i slika – Nadežda Petrović izrasta u romanu u snažnu ličnost koja veruje u smisao „povišenog života” između strasti i prkosa…

Učestvuju: prof. dr Đorđije Vuković, Vasa Pavković, Nenad Šaponja i autorka.


<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..