Izdavačka kuća Booka je obezbedila prava za najtraženiju knjigu ovog trenutka, francuski bestsler „Chanson Douce“ autorke Leile Slimani, ovogodišnje dobitnice nagrade Gonkur (Goncourt), najvećeg literarnog priznanja koje se dodeljuje u Francuskoj. Roman koji je za samo dva meseca prodat u tiražu od čak 70.000 primeraka, nakon osvajanja Gonkura postaje pravi izdavački fenomen i očekuje se da će tiraž vrlo brzo stići do čak pola miliona. Interesovanje svetskih izdavača je ogromno i uskoro će biti preveden na više od 20 jezika.

Tematika romana je vrlo kontroverzna, u centru pažnje je ubistvo dva deteta od strane njihove dadilje. Delo je inspirisano istinitim događajem koji se pre četiri godine dogodio u Njujorku.

Leila Slimani je spisateljica marokanskih korena, ovo je njen drugi roman, a tek je sedma spisateljica koja je osvojila ovu prestižnu nagradu u njenoj 112godišnjoj istoriji.

Srpsko izdanje ovog romana izaći će u aprilu 2017. a prevodilac je Vladimir D. Janković, našoj publici poznat po izvrsnim prevodima dela Mišela Uelbeka i Frederika Begbedea.

Izdavačka kuća Booka osim ovog dela u toku sledeće godine objaviće čitav niz velikih književnih hitova kao što su treći deo serijala „Moja borba“ norveškog pisca Karla Uvea Knausgora i nastavak romana „Moja genijalna prijateljica“ globalne zvezde Elene Ferante.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..