Izdavačka kuća Areté nastavlja da predstavlja nove književne naslove i objavila je roman Marka Đorđevića  Nije to ništa. Marko Đorđević je rođen 5. februara 1987. godine u Kruševcu. Završio osnovne i master akademske studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na katedri za srpsku književnost i jezik sa komparatistikom. Crta, piše, slika, boji, glumi, pleše svira gitaru i peva, ali samo pred najboljim prijateljima – decom. Već pet godina osmišljava i realizuje kreativne radionice za decu iz oblasti književnosti i istorije umetnosti.

Radi u OŠ "Laza Kostić" i vodi Studio za edukaciju "Maštoglavi". Veruje da svaki pisac zauvek živi  i piše jednu istu priču koju osvetljava iz najrazličitijih kutaka svoga bića. Lirski roman je najprikladnija forma za interpretaciju života koju ovaj mladi autor nudi.

Roman Nije to ništa njegov je prvenac.

Nije to ništa

Roman Nije to ništa počinje putovanjem. Glavni junak seo je u autobus i krenuo nekuda. Međutim, autobus će se pokvariti i planirano putovanje će, makar na neko vreme, biti osujećeno. U tom trenutku, kada se glavni junak nađe zaglavljen usred nedođije, pravo putovanje tek počinje. Fizičko putovanje, koje je samo okidač i povod, ustupa mesto onom suštinskom, unutrašnjem putovanju.

Ovo nije jedan od onih romana koji čitalačku pažnju obezbeđuje nepredvidljivim zapletima i uzbudljivim fabuliranjem. U njemu nema ničeg senzacionalnog ni dramatičnog. Naprotiv, ovo je roman koji će vas uvući u svoj svet prisnim i intimnim tonom, roman čije ćete delove poželeti da čitate naglas i da ih oslušnete kao dobru poeziju.

Ovo je roman koji će vas dirnuti i ostaviti zapitane, kao što to samo prava umetnost čini.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..