Udruženje Krokodil, u saradnji sa književnom mrežom Traduki, poziva pisce i spisateljice iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Bugarske, Rumunije i Kosova da se do 15. oktobra 2016. prijave na konkurs KROKODILove Kuće za pisce u Beogradu u 2017. godini. Na konkurs se mogu prijaviti autori proznih dela, pesnici, dramaturzi, scenaristi, esejisti-kolumnisti i prevodioci1 iz navedenih zemalja. Stipendija za odabranog pisca uključuje jednomesečni boravak u opremljenom stanu u Beogradu, putne troškove i honorar u iznosu od 800 eur neto.

Ovaj program pruža odabranim piscima priliku za rad i upoznavanje sa književnim, kulturnim i društvenim miljeom u Beogradu i Srbiji, te za cilj ima ostvarivanje dvostruke komunikacije – pisca s književnom publikom, zemljom i gradom u kojima boravi, kao i lokalnog okruženja s delom, kulturom i nasleđem gostujućeg pisca.

Partner: Književna mreža TRADUKI.

Prijava mora da sadrži:

– kratku biografiju – do jedne strane (na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom, engleskom ili nemačkom);
– punu adresu (kontakt telefon i e-mail adresa);
– popis objavljenih dela;
– kratak opis planova rada u Beogradu;
– pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca.

Aplikacije poslati putem elektronske pošte na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..