Održana prva sjednica žirija za dodjelu međunarodne književne nagrade Književni plamen. Mario Vargas Ljosa osnivač i predsjednik žirija. U petak 8. aprila 2016. godine održan je prvi sastanak žirija za dodjelu međunarodne nagrade Književni plamen  koju su prošle godine osnovali Mario Vargas Ljosa i izdavačka kuća „Nova knjiga“ iz Podgorice.

 

Nagrada nosi naziv po stavu Vargasa Ljose da književnost „ispunjava naše živote plamenom, entuzijazmom, optimizmom u pogledu budućnosti, ali i kritičkom sviješću u odnosu na stvarnost“.

 

Veliki svjetski pisac i nobelovac biće počasni, stalni član ovog žirija. Članovi žirija su izdavač Predrag Uljarević, direktor „Nove knjige“, i profesori književnosti i estetike Aleksandar Jerkov, Sonja Tomović Šundić i Siniša Jelušić. Žiri je usvojio pravilnik o radu i u konsultacijama sa Vargasom Ljosom razmatrao kriterijume za dodjelu nagrade u 2016. godini. Žiri poziva sve čitaoce i poštovaoce književnosti, koji su takođe uključeni u ovaj proces, da svoje predloge pošalju na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

PRVO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

Održana prva sjednica žirija za dodjelu međunarodne književne nagrade Književni plamen. Mario Vargas Ljosa osnivač i predsjednik žirija.

U petak 8. aprila 2016. godine održan je prvi sastanak žirija za dodjelu međunarodne nagrade Književni plamen  koju su prošle godine osnovali Mario Vargas Ljosa i izdavačka kuća „Nova knjiga“ iz Podgorice. Nagrada nosi naziv po stavu Vargasa Ljose da književnost „ispunjava naše živote plamenom, entuzijazmom, optimizmom u pogledu budućnosti, ali i kritičkom sviješću u odnosu na stvarnost“. Veliki svjetski pisac i nobelovac biće počasni, stalni član ovog žirija. Članovi žirija su izdavač Predrag Uljarević, direktor „Nove knjige“, i profesori književnosti i estetike Aleksandar Jerkov, Sonja Tomović Šundić i Siniša Jelušić. Žiri je usvojio pravilnik o radu i u konsultacijama sa Vargasom Ljosom razmatrao kriterijume za dodjelu nagrade u 2016. godini. Žiri poziva sve čitaoce i poštovaoce književnosti, koji su takođe uključeni u ovaj proces, da svoje predloge pošalju na mejl: knjizevniplamen@novaknjiga.com.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..