Izdavačka kuća Nova knjiga dobila je ekskluzivna prava i potpisala ugovor sa jednim od najvećih svjetskih pisaca današnjice Mariom Vargasom Ljosom za objavljivanje najnovijeg romana Trg pet uglova. Novi roman Maria Vargasa Ljose pod nazivom Cinco Esquinas istovremeno je objavljen u Španiji i Latinskoj Americi 3.marta 2016. godine. Objavljivanje ovog romana u Madridu obilježio je niz manifestacija, a sve to u čast 80. rođendana Maria Vargasa Ljose.


Radnja romana postavljena je u Peruu posljednjih decenija dvadesetog vijeka u periodu vlasti predsjednika Alberta Fujimoria i njegove desne ruke Vladimira Montesinosa. U ovom romanu Vargas Ljosa oslikava porteret Perua kome prijeticinizam, ambicije, moralna bijeda i nasilje.


Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je Nova knjiga prvi internacionalni izdavač koji je, nakon objavljivanja romana u Španiji i Latinskoj Americi, sa slavnim nobelovcem potpisao ugovor o objavljivanju ovog romana.


Mario Vargas Ljosa nam je prilikom potpisivanja ugovora rekao da je od svih njegovih svjetskih izdavača prava za objavljivanje ovog romana prvo dao svom crnogorskom izdavaču i da nosi divne uspomene i sjećanja na prošlogodišnju posjetu Crnoj Gori i svom crnogorskom izdavaču - izdavačkoj kući Nova knjiga.


Do objavljivanja najnovijeg romana Maria Vargasa Ljose, ljubitelji pisane riječi mogu uživati u njegovim djelima koje je objavila Nova knjiga: Keltov san, Diskretni heroj, Pantaleon i posjetiteljke, Pohvala pomajci, Avanture nevaljale djevojčice. Djela Maria Vargasa Ljose možete naći u svim Gradskim knjižarama ili na ručiti putem sajta www.novaknjiga.com.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..