Knjiga aforizama SER-BIA 2014 -1914 autora Dušana Lončara biće predstavljena u utorak, 16. juna, u 19.00 časova u Biblioteci „Milutin Bojić“. Knjigu je početkom ove godine objavilo Izdavačko preduzeće „Prometej“ iz Novog Sada. Na promociji nazvanoj U PITANjU JE SER-BIA o delu će govoriti sociolog dr Dušan Janjić, kolumnista i recenzent Dragoljub Petrović - Draža, direktor Biblioteke Jovica Krtinić, kao i autor.


Dragoljub Petrović - Draža u recenziji naglašava da je „ovo prva srpska istorija koju je napisao jedan aforističar. Zato uopšte ne zvuči mitski – štaviše – Lončar razobličuje mitove u dve kratke rečenice i sve naše nedoumice objašnjava bolje nego oni koji su o tome napisali tomove knjižurina smeštenih u dugim policama biblioteka...“

Prof. dr Ratko Božović je nakon čitanja istakao „da se radi o konzistentnom spisu, relevantnom u svakom pogledu“.

Dušan Lončar je rođen u Bačkom Brestovcu u porodici kolonizovanoj iz Like. Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, gimnaziju pohađao u Somboru, a završio u Odžacima. Na Filozofskom fakultetu u Beogradu diplomirao je sociologiju. Do sada je objavio tri knjige pesama i knjigu aforizama SER – BIA.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..