Leila Records and Books (Kralja Petra 41) Vass poziva na multimedijalno veče u saradnji sa IK "Utopia" TURISTI I TERORISTI u četvrtak, 07. maja u 20h. Ulaz je slobodan!

 

- Projekcija filma Srđana Markovića "TURISTI I TERORISTI"

- Promocija knjige Hakima Beja "TURISTI I TERORISTI"

- Party DJ Trile - Bambi slavi 19. rođendan!

 

O filmu: Fantazmagorična vizija turiste koji se izgubio u Saharskoj pustinji i koji opsednut strahom od terorista počinje da preispituje svoj sopstveni smisao postojanja. Premijerni snimci benda FUNDAMENTAL koji su protestnim koncertom protiv rata u Iraku i Afganistanu oduševili beogradsku publiku i izazvali paniku kod ambasadora "prijateljskih" zemalja. Eksperimentalni film u kome se autor bezrezervno predaje vizijama romantičarskog zanosa začinjenog orijentalnom ezoterijom.

 

O knjizi: Piter Lemborn Vilson je poznat još kao i Hakim Bej. Naročito popularan kod njujorških anarhista, Hakim Bej je svojim stilom otvorio brojna vrata širom planete i omogućio strujanje svežih ideja kroz hodnike strogo kontrolisane od državnih bezbednosnih agencija. Njegova knjiga nije poziv na linč, već ozdravljujuća ambrozija koja bi čak mogla i da umiri zavađena plemena na planeti koja odumire. Erudita koji je obišao Istok i doneo nam njegova "tajna znanja" i to od one vrste koja menjaju smisao života. TURISTI I TERORISTI je zbirka eseja iz devedesetih godina prošlog veka, godina koje smo upamtili po mnogo čemu.

 

DJ Trile je "stara kuka" beogradske scene. Pasionirani sakupljač pank, post-pank, rege i novotalasnih vinila, potrudiće se da svojom selekcijom muzike podseti na "stara dobra" vremena kada je muzika gospodarila užarenim beogradskim asfaltom.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..