26. marta, u 19:00h u Institutu Servantes u Beogradu, španski pisac Migel Rodriges Andreupredstaviće svoju knjigu„Srpska anatomija“, prevedenu na srpski jezik, autorsko delo koje se bavi razumevanjem političke i kulturne panorame u Srbiji. Kritičan i ironičan, autor izlaže sopstveno viđenje mitova i stvarnosti prisutnih u srpskom društvu poslednjih decenija, kroz putovanje prepuno njegovih ličnih, ali i lokalnih analiza i anegdota.

 

U prestavljanju knjige učestvovaće:


-  Dr Jelena Filipović, sociolingvistkinja i profesorka na Filološkom fakultetu u Beogradu
-  DrAleksandarBošković, antropolog i profesornaFilozofskomfakultetu u Beogradu
-  Vladimir Arsenijević, pisac
-  Migel Rodriges Andreu, autor „Srpske anatomije“

 

Migel Rodriges Andreu (33), ujednoi i urednik časopisa „Balkanija“, već osam godina živi u srbiji i u mnogim aspektima poznajeSrbe bolje nego što oni znaju sebe same. Srbiju je zavoleo kao svoju državu, i priznaje da u mnogome počinje sve više da liči na stanovnike ove zemlje na brdovitom Balkanu.

 

Nadam se da sam bio pravičan prema onima koji su svih ovih godina bili tako dobri prema meni. Pravičnost se prvenstveno ogleda u iskrenosti s kojom sam pristupio psihološkim aspektima koje je meni bilo teško da razumem i objasnim u knjizi koja se bavi društvom u celini. Želeo sam da što vernije opišem srpski svet i slobodu duha u kojoj sam uživao od trenutka kada sam stigao u Srbiju.- Migel Rodriges Andreu

 

Nakon prezentacije, sve zvanice moći će da uživajuuz čašu vina.

 

 

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..