Zadovoljstvo nam je da vam predstavimo prvu austrijsku gošću u Kući za pisce u Beogradu, mladu autorku Mariane Jungmajer. Mariane dolazi iz Linca, a već godinama živi u raznim gradovima sveta, kao digitalni nomad. Do sad je objavila dve knjige, a bavi se i fotografijom i kolažom. Beogradskoj publici predstaviće se u okviru Svetskog dana poezije, u Kulturnom centru Beograda.

 

Mariane Jungmajer (Marianne Jungmeier) rođena je u Lincu, Austrija, 1985. godine.


Godine 2009 diplomirala je na studijama digitalne televizije, filmskih nauka i novnarstva. Od tada je digitalni nomad, i živela je u Lincu, Beču i Salcburgu pre nego što se godine 2011. otisnula u svet. Od tada živi kao putujući pisac i umetnik, i kad nije na putu – uživa u svom berlinskom domu.


Do sada je objavila dve knjige: Die Farbe des Herbstholzes (Boja jesenje šume, Mitter Verlag Wels, 2012), zbirka kratkih priča i crno-belih fotografija, kao i Harlots im Herzen(Prostitutke u srcu, hochroth Wien, 2014), zbirka poetskih kolaža.
Obe knjige su napisane na nemačkom jeziku, mada su određeni delovi na drugim jezicima, i to uglavnom engleskom. Autorka nastavlja da piše na engleskom, a takođe radi i u polju fotografije i kolaža.


U toku karijere dobijala je mnogobrojne stipendije, i boravila na rezidencijalnim programima po Evropi.


Mariane Jungmajer trenutno radi na romanu i zbirci kratkih priča, spremno i entuzijastično smišljajući nove knjige i projekte.
Više detalja na sajtu: www.mariannejungmaier.at


Mariane Jungmajer boravi u Beogradu uz podršku Austrijskog kulturnog foruma.

 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..