Petak 13.februar u 14:30 časova - javna diskusija o modelu korišćenja prostora Magacin koju organizuje Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije. Ideja događaja je da se široj javnosti i zainteresovanima predstavi model multifunkcionalnog prostora koji bi bio namenjen programskim aktivnostima nezavisnih aktera u kulturi uz predstavljanje primera dobre prakse iz regiona kakav je zagrebački centar za kulturu i mlade Pogon.

 

Iako je prostor Magacina još 2007. godine namenjen stvaranju alternativnog centra nezavisne kulture u oblasti savremene umetnosti, od samog početka organizacije koje ga koriste suočavaju se sa proceduralnim problemima koje otežavaju ili onemogućavaju  njihov rad. Vodeći se prvobitnim idejama formiranja ovog centra, kao što su otvorenost i dostupnost velikom broju kulturnih radnika, zajednički rad, deljenje prostora i stvaranje podsticajnog okruženja za kulturnu produkciju, Asocijacija NKSS pokreće javnu raspravu o novom modelu za korišćenje prostora Magacina i poziva nadležne da partnerski pristupe rešavanju ovog problema.

 

Predlog modela za korišćenje prostora Magacina objavljen je na blogu magacin2015.wordpress.com i dostupan za komentare zainteresovanih.

 

Preliminarni program:

 

1. Kratki istorijat inicijative za oživljavanje prostora Magacin Marijana Cvetković, Stanica servis za savremeni ples (potvrđeno)

2. Primer dobre prakse: POGON Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade Emina Višnić, direktorka (potvrđeno)

3. Prezentacija novog modela za korišćenje prostora Magacina Milica Pekić, predsednica Upravnom odbora Asocijacije NKSS (potvrđeno)

4. Postojeće prakse ustupanja prostora

5. Dom omladine Beograda – institucija koja upravlja Magacinom Marko Stanojević, v.d. direktor (učešće nije potvrđeno)

6. Grad Beograd, gradski sekretarijat za kulturu Vladan Vukosavljević, Sekretar za kulturu grada Beograda (potvrđeno)


• • •

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..