Delo jednog od najvećih naučnika našeg doba koje vodi kroz glavne religije sveta. Izdanje koje se posle dužeg vremena može naći na našem tržištu u  izdanju Nove knjige plus iz Beograda i Nove knjige iz Podgorice. Vodič kroz svetske religije je delo koje sadrži informacije o nastanku 33 svetske religije, kao i informacije o verskim običajima, pojmovima i ličnostima koje su u njemu navedene.

 

Vodič u kojem su glavne svetske religije raspoređene po abecednom redu, Elijade je osmislio tako da bi poslužio za lakšu, praktičnu upotrebu i da može ispuniti višestruke funkcije. Podeljen je na dva dela: Makro i Mikro rečnik, gde Makro rečnik sadrži potpun pregled 33 religije. U drugom delu, Mikro rečniku, nalaze se kratke napomene o najvažnijim temama i jednostavne reference na Makro-rečnik.


Knjiga koja se čita od korice do korice, kojoj ćete se stalno vraćati i koja će vas navesti da shvatite zbog čega Elijadea smatraju jednim od najvećih naučnika našeg doba. Iščitavajući ElijadevVodič kroz svetske religije, koji je nastao povezivanjem mnoštva podataka iz različitih enciklopedija, zapitaćete se da li je ijedan ljudski um posedovao toliko činjenica o religiji kao što je njegov.


Jedinstven vodič kroz koji ćete upoznati svetske religije možete naći u u izdanju Nove knjige plus i Nove knjige.

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..