Resize_of_grgicPo prvi put, ne samo na hrvatskom jeziku, kroz analizu ero guro nansensu sadržaja Grgić objašnjava pozadinu strastvenog spoja seksa, nasilja i apsurda u japanskoj tradiciji i suvremenoj kulturnoj proizvodnji.

Knjiga predstavlja neka od najvećih umjetničkih, književnih i redateljskih imena japanske povijesti, u čijem se opusu mogu pronaći žene koje spolno opće s hobotnicama ili zatrudne nakon analnog seksa s čudnovatim kljunašem, kao i parodije na Tolkiena s Frodoyamom kao seksualno frustriranim sumo hrvačem koji postaje prvak zahvaljujući svojim čarobnim tangama te će, kao prvo takvo djelo na hrvatskome jeziku, biti nezaobilazno za daljnje bavljenje japanskom popularnom kulturom. [masu toga možete skinuti s Interneta]

Rampo Edogawa, 'Nosferatu', Teruo Ishii, Salvador Dali, Harajuku, Shuji Terayama, 'Masters Of Horror', Suehiro Maruo, Dir en grey, Shintaro Kago, Takashi Miike, Goth-Lolite, Georges Bataille, Marquis de Sade, David Cronenberg, Nagisa Oshima, Hokusai, Shuji Terayama, Marlene Dietrich, bishoneni – sve to u ovoj jedinstvenoj knjizi, koja će zanimati ne samo ljubitelje Japana i bizarnosti, već i fanove filma, glazbe, književnosti, stripa, animacije, umjetnosti, kazališta i mode.

Velimir Grgić (1978) živi u Zagrebu gdje je diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. Objavljivati počinje s 15 godina u mjesečniku ‘Heroina Nova’. Jedan je od pokretača i urednika magazina ‘Nomad’, koji uređuje sve do prestanka njegova izlaženja 2002. godine. Pisao je i piše za vodeće hrvatske časopise i portale (Klik, Tportal, Globus, Playboy...), američki magazin 'The Source', a okušao se i kao TV-urednik i scenarist. 'Harakiri, jaje, amputacije – Seks i smrt u japanskoj kulturi' je Grgićeva osma knjiga, ujedno i završni, treći dio trilogije knjiga o Japanu s tri riječi u naslovu, koju čine još i 'Jegulje, grah, bukkake – Vodič kroz japanske seks-fetiše' i 'Katane, lignja, bradavice – Vodič kroz japanski film'.

<<  Novembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..